Δήλωση-αποχώρηση των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Η ομάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,που συμμετέχουμε ως μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καταγγείλαμε την ακολουθούμενη τακτική της κυβέρνησης και του Προεδρείου της Επιτροπής, όπως αυτή εκφράστηκε με φασαρία, ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτών της ΝΔ και διακοπή της ομιλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρήσαμε τελικά ως ενδειξη διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, με θέμα την ακρόαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου σχετικά με τη Νομισματική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και διάφορα ζητήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την αντιμετώπιση του χρέους. 
Ανεξάρτητα απ’ τ’ ότι οι απαντήσεις που είχε ήδη δώσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στον πρώτο κύκλο ερωτήσεων δεν ήταν κατ’ ουσία απαντήσεις, καθώς αγνοούσαν επιδεικτικά ό,τι επίμαχο είχε ερωτηθεί, φαίνεται ότι στο πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμισης της Βουλής αλλά και με στόχο να τον «προστατεύσουν» επιλέγονται τώρα και τακτικές παρεμπόδισης της έκφρασης της άποψης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τέτοια στάση έχει βέβαια και πιο συγκεκριμένες αιτίες, καθώς την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαλλάσσονται από τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες τα μέλη των ΔΣ των Τραπεζών που αποφάσιζαν μέχρι χθες τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών με το σύνολο σχεδόν των ομολόγων τους, επαναλαμβάνοντας τη «φάρσα» του PSI, όταν η Ελλάδα «κούρεψε» για πρώτη φορά «τον εαυτό» της. 
Οι υπογράφοντες Βουλευτές 

Βαλαβάνη Νάντια 
Γάκης Δημήτρης 
Γελαλής Δημήτρης 
Δερμιτζάκης Κώστας 
Διακάκη Μαρία 
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης 
Ιγγλέζη Κατερίνα 
Λαφαζάνης Παναγιώτης 
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος 
Σαμοΐλης Στέφανος 
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν 
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Δήλωση-αποχώρηση των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Δήλωση-αποχώρηση των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:27:00 μ.μ. Rating: 5