Σε μαύρο σκοτάδι θα παραμεινουν τμήματα της Εθνικης Βιβλιοθήκης μέχρι νεωτέρας (29.5.2013)

Σχετικά με την διακοπή από την ΔΕΗ της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε τμήματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και μάλιστα για δεύτερη φορά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Μαύρο σκοτάδι θα συνεχίσει να επικρατεί, στην κυριολεξία και όχι μεταφορικά, στα γραφεία της υπηρεσίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης που στεγάζεται στον 1ο όροφο του επί της Λεωφ. Καβάλας και Σπύρου Πάτση κτιρίου της ΔΕΠΑ και εξυπηρετεί τη χορήγηση του κωδικού ISBN για τα προς έκδοση βιβλία και την εισαγωγή των νέων βιβλίων στην Εθνική Βιβλιοθήκη... Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου στην Ερώτηση, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Νάντιας Βαλαβάνη, Τάσου Κουράκη και Πέτρου Τατσόπουλου σχετικά με την διακοπή από την ΔΕΗ της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε τμήματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και μάλιστα για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιούλιο. 

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Παιδείας κος Θ. Παπαθεοδώρου στην απάντηση του αναφέρει σχετικά: «Τα αρμόδια όργανα της ΕΒΕ θα προβούν στις δέουσες ενέργειες (πληρωμής της ΔΕΗ) αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013».

 Έως τότε προφανώς οι εργαζόμενοι εκεί θα συνεχίσουν να μην έχουν φως!, κομπιούτερ!, κλιματισμό! (αφού πέρασαν το χειμώνα χωρίς θέρμανση) και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν το κοινό χάρη στην προσωπική τους φιλοτιμία, τηλεφωνικώς συνδεδεμένοι με τα κεντρικά της Βιβλιοθήκης στην Πανεπιστημίου ώστε – αναγκαστικά - άλλοι υπάλληλοι εκεί να κάνουν χρήση των δικών τους PC για να περνούν ηλεκτρονικά τους αριθμούς ISBN! 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάνονται νέα βιβλία και να μην ταξινομούνται ή να καθυστερούν να εκδοθούν νέα βιβλία λόγω καθυστέρησης στη χορήγηση των νέων αριθμών ISBN. 

Καλό το «εμπόριο αισιοδοξίας» της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά ούτε να πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού χωρίς πολύμηνες διακοπές δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα. Αυτή τη φορά ρωτάμε δημοσίως τον κ. Υπουργό: 

 -Επειδή υποτίθεται ότι οι μνημονιακές πολιτικές δε μας έχουν μετατρέψει ακόμα σε τριτοκοσμική χώρα αλλά παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, θα λυθεί άμεσα το ζήτημα επανηλεκτροδότησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης ή όχι; 

 -Πότε ακριβώς υπολογίζει ότι θα πληρωθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ; 

 -Και η γαλλική Task Force, που αξιολογεί τους δημοσίους υπαλλήλους, έχει συμπεριλάβει στα κριτήρια της την απόδοση τους σε συνθήκες πολύμηνης δουλειάς με «κομμένο» το ηλεκτρικό ρεύμα;». 

Αθήνα,  29.05.2013 

Το Γραφείο Τύπου
Σε μαύρο σκοτάδι θα παραμεινουν τμήματα της Εθνικης Βιβλιοθήκης μέχρι νεωτέρας (29.5.2013) Σε μαύρο σκοτάδι θα παραμεινουν τμήματα της Εθνικης Βιβλιοθήκης μέχρι νεωτέρας (29.5.2013) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 2:24:00 μ.μ. Rating: 5