Δελτίο Τύπου. Ηράκλειο Κρήτης (11.9.2007)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





- Η Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου σ΄ όλες τις φίλες και φίλους, παλιότερους και νεώτερους, που συμμετείχαν στη χθεσινή μας συνάντηση στην Ανδρόγεω. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συμμαθήτριες, τους φίλους και φίλες που την οργάνωσαν, αλλά και τους καλλιτέχνες David McClurkin και Ιζαμπέλα Λιαρέλη για την ευγενική προσφορά τους».




- Η Νάντια Βαλαβάνη, συζήτησε  με εκπαιδευτικούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης), σε μαζική συγκέντρωση στο Πολύκεντρο της Νεολαίας του Δήμου. Ανάμεσα στ΄άλλα τόνισε: «Η αποψινή μας συζήτηση σηματοδοτείται από το άνοιγμα των σχολείων, που φέρνει στο κέντρο της δημοσιότητας το τεράστιο θέμα της παιδείας σ΄όλες τις βαθμίδες. Δυστυχώς το φέρνει στο πραγματικό επικεντρο μόνο αυτών στους οποίους έτσι κ΄ αλλιώς έχει την πρώτη θέση: των  μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών. Του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Των οικογενειών, των παιδιών, των γονέων. 

Η σημερινή διαδήλωση των δάσκαλων και νηπιαγωγών του Ηράκλειου υπογραμμίζει ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης μόνο τυπικά βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών που θά έπρεπε να έχουν την παιδεία σε πρώτη προτεραιότητα, της κυβέρνησης της Ν.Δ. και ιδιαίτερα του Υπ. Παιδείας, που ξέχασαν να διορίσουν τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται, δεν φρόντισαν για το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας, του μόνου μέτρου που αμβλύνει τις ταξικές ανισότητες, μείωσαν  το ποοιστό των δαπανών για την παιδεία, και  κρατούν 200.000 μαθητές, όμηρους ενός εξεταστικού συστήματος που τους στερεί  την παιδική και εφηβική τους ηλικία».   



Ηράκλειο, 11.9.2007


Δελτίο Τύπου. Ηράκλειο Κρήτης (11.9.2007) Δελτίο Τύπου. Ηράκλειο Κρήτης (11.9.2007) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 3:07:00 μ.μ. Rating: 5