Η Νάντια Βαλαβάνη στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία ώρα Mega» και στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ. 26.10.2012.



Στο MEGA υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος  στην πολιτική  που οδηγεί σε κοινωνικό ολοκαύτωμα. Μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από τις αδιέξοδες δεσμεύσεις των Μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου και αποφασισμένη να χαράξει ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, φιλικής στο περιβάλλον και στον εργαζόμενο άνθρωπο, θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση, ακυρώνοντας την πολιτική που έχει επιβληθεί σε σύνδεση μ΄αυτήν.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει να πέσει η κυβέρνηση υπό το βάρος των αντιθέσεων στο εσωτερικό της αλλά από την κινητοποίηση του λαού. Σχολιάζοντας την άποψη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός «θα σώσουμε τη χώρα όσοι  το τολμήσουμε», υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και ότι ο λαός θα πρέπει να πάρει ο ίδιος αγωνιστικά τις τύχες του στα χέρια του, ώστε να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του.
Στο ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας την εικόνα του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι:
Η «γυάλα» μέσα στην οποία έχει αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου είναι στην ουσία η πολιτική του Μνημόνιου και εκφράζει το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στο λαό.
Απαντώντας στον ισχυρισμό του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου ότι με τα μέτρα δεν θίγονται συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ,  υπενθύμισε ότι κόβεται η χαμηλότερη από όλες τις συντάξεις, αυτή του ΟΓΑ. Και όταν όχι μόνο  ο κατώτερος αλλά και ο μέσος μισθός διαμορφώνεται στα 500 ευρώ, θα ήταν αφελής όποιος πιστεύει ότι  θα είναι δυνατόν να υπάρξουν συντάξεις των 1000 ευρώ. Το πρόβλημα δεν είναι απλώς η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, αλλά ότι αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν θα συνταξιοδοτηθεί ποτέ.
Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένει στην αποκατάσταση του κατώτερου μισθού που ίσχυε πριν το Φεβρουαρίου 2012 και πού θα βρεθούν στην οικονομία τα χρήματα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, πρώτον, για την άμεση ανακούφιση των εργαζόμενων που σήμερα οδηγούνται σε εξαθλίωση, και δεύτερον, για καθαρά οικονομικά λόγους, γιατί η διαφορά στα χρήματα θα είναι το καλύτερο «κέντρισμα» για επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2012
Η Νάντια Βαλαβάνη στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία ώρα Mega» και στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ. 26.10.2012. Η  Νάντια Βαλαβάνη  στην  εκπομπή  του Mega «Κοινωνία ώρα Mega» και στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ. 26.10.2012. Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 6:21:00 μ.μ. Rating: 5