"Τον λόγο έχει η νεολαία και η εργαζόμενη πλειοψηφία!": Δήλωση με αφορμή την αφίσα της ΧΑ στην Καλαμάτα, 16.11.2012

Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 18.11.2012
     
Σε μια περίοδο, που η χώρα θα οδηγηθεί σε μια χωρίς όρια παρακμή, αν δεν ανατραπεί η σημερινή πολιτική τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το όπλο της ιστορικής μνήμης του δημόσιου παρελθόντος των καιρών μας.

 Η αντίσταση και ο αποφασιστικός μέχρι τέλους αγώνας για ανατροπή. Η αυτοοργάνωση των εξεγερμένων, η απόφαση να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους αντί να περιμένουν «σωτήρες» απ’ το εξωτερικό. Η συνάντηση των γενιών, σπουδάζουσας νεολαίας κι εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της ανταρσίας απέναντι σε μια «προστατευόμενη» ψευτοφιλελεύθερη «εξέλιξη» ενός καθεστώτος που δεν μπορούσε να συνεχίσει όπως πριν. Ο μαζικός ηρωισμός ανθρώπων που επί 6 χρόνια παρακολουθούσαν περίπου «ακινητοποιημένοι» τις εξελίξεις. Όλα αυτά και άλλα ακόμη, συνιστούν αξίες, απ΄ την άποψη της πράξης συχνότερα στα «αζήτητα», που κληροδότησε το Πολυτεχνείο σε μια μεταπολίτευση που δεν ήταν του λαού και σήμερα έφτασε στο τέλος της. 

Αυτό το ξέρουν οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τη σημερινή πολιτική μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο και «αποικία χρεών» των δανειστών και της τρόικας και γι’ αυτό κάνουν ό,τι μπορούν για να «φυλακίσουν» αυτές τις αξίες στην αυστηρά ιστορική τους διάσταση. Και να ταυτίσουν τους ανθρώπους που τότε συναντήθηκαν στους δρόμους της φωτιάς και συνολικότερα τη ριζοσπαστική Αριστερά με το «κράτος», που το δικομματικό σύστημα που αναδύθηκε χάρη στον τρόπο με τον οποίο έγινε η πολιτική αλλαγή τον Ιούλη του 1974, δημιούργησε «κατ’ εικόνα και ομοίωσή του». 

Υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος υπονόμευσης. Η αναθεώρηση της νεότερης ιστορίας και η λεηλασία της ιστορικής μνήμης, που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή με την αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου, στρέφεται με ευθύτητα ενάντια στις αξίες της εξέγερσης, που τους πονούν. Και αποδεικνύει ταυτόχρονα πόσο δημαγωγικός είναι ο ισχυρισμός τους ότι στις σημερινές συνθήκες τους εκφράζει το σύνθημα του Πολυτεχνείου “Ψωμί- Παιδεία-Ελευθερία”. Για όλα αυτά η νεολαία και η εργαζόμενη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχουν τον λόγο.
"Τον λόγο έχει η νεολαία και η εργαζόμενη πλειοψηφία!": Δήλωση με αφορμή την αφίσα της ΧΑ στην Καλαμάτα, 16.11.2012 "Τον λόγο έχει  η νεολαία και η εργαζόμενη πλειοψηφία!": Δήλωση με αφορμή την αφίσα της ΧΑ στην Καλαμάτα,  16.11.2012 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 7:32:00 μ.μ. Rating: 5