Μπέρτολτ Μπρεχτ : Το καιρό της φρίκης θα τραγουδάμε ακόμα; (Μουσικοθεατρική παράσταση 31/3/2013)

Η ομάδα “Ανήσυχοι Θεατρίνοι” παρουσιάζει μια μουσική παράσταση διαμαρτυρία για όσα συμβαίνουν γύρω μας σήμερα. Την εποχή του Μπρεχτ η εξαθλίωση οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη δική μας εποχή δεν ξέρουμε ακόμα πού θα καταλήξει. Τότε οι άνθρωποι φώναζαν με δύναμη και με οργή για την κατάντια τους. Τα ίδια συναισθήματα νιώθουμε και τώρα και τα φωνάζουμε κι εμείς μέσα απ’ αυτά τα κείμενα, που αναφέρονται με κριτική ματιά σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα, στα πρόσωπα της εξουσίας, στην ανεργία, την πείνα, την αδικία, την αναξιοκρατία κ.ά., άλλοτε με δραματικότητα και άλλοτε με το σατιρικό πνεύμα που διακρίνει τον ποιητή. 

Ο Μπρεχτ γράφει ποίηση από τα δεκατρία του χρόνια. Αν και είναι περισσότερο γνωστός ως δραματουργός, στην πατρίδα του θεωρείται ο μεγαλύτερος ποιητής του αιώνα – και ο ίδιος λέει πως είναι ποιητής. Η ποίησή του, άλλοτε λυρική, άλλοτε επική, φωτίζει τη ζωή και διαφωτίζει τους ανθρώπους, ώστε να κάνουν την καθημερινότητά τους βιώσιμη. Στόχος του είναι να αφυπνίσει, να αλλάξει τους θεατές, τους ακροατές, τους αναγνώστες του. 

Στην παράσταση ακούγονται μουσικά θέματα και τραγούδια των Κουρτ Βάιλ, Χανς Άισλερ, Πάουλ Ντεσάου κ.ά. 

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης 

Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά 

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Μαρία Μαυροματάκη, Νιόβη Πεπέ, Χάρης Φλέουρας Μουσική διδασκαλία, μπαγιάν: Σοφία Μουλακάκη
Μπέρτολτ Μπρεχτ : Το καιρό της φρίκης θα τραγουδάμε ακόμα; (Μουσικοθεατρική παράσταση 31/3/2013) Μπέρτολτ Μπρεχτ : Το καιρό της φρίκης θα τραγουδάμε ακόμα; (Μουσικοθεατρική παράσταση 31/3/2013) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:19:00 μ.μ. Rating: 5