Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη σε τηλεοπτική εκπομπή για τα 40χρονα του Πολυτεχνείου

Σήμερα Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» κάλεσε σε συμμετοχή στην πορεία για τα 40 χρόνια απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου και δήλωσε σχετικά:


«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σε μια εποχή που η Χούντα φάνταζε ακατανίκητη, δείχνει πως ό,τι σήμερα φαντάζει ως τέτοιο, η Τρόικα, τα Μνημόνια κι όλα τα άλλα συνασπισμένα μεγάλα συμφέροντα, δεν είναι, όταν ο λαός αποφασίζει να πάρει ο ίδιος την τύχη του στα χέρια του. Το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι σαν να βγήκε μέσα απ’ τους σημερινούς αγώνες, σαν μια επιστροφή στο μέλλον. Αυτό που φαίνεται ότι πονάει περισσότερο ένα μέρος του συντηρητικού πολιτικού κόσμου, είναι το αξιακό οικοδόμημα της εξέγερσης. Ποιες αξίες εννοούν όσοι επιχαίρουν ότι «οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν»; Το τρίπτυχο «συλλογικότητα-αντίσταση-αλληλεγγύη». Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο σήμερα.»


Το Γραφείο Τύπου
17.11.2013
Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη σε τηλεοπτική εκπομπή για τα 40χρονα του Πολυτεχνείου Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη σε τηλεοπτική εκπομπή για τα 40χρονα του Πολυτεχνείου Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 6:35:00 μ.μ. Rating: 5