ΔΗΛΩΣΗ της Βουλευτή Β΄ Αθήνας Νάντιας Βαλαβάνη για το Ελληνικό



ΔΗΛΩΣΗ της Βουλευτή Β΄ Αθήνας Νάντιας Βαλαβάνη
 «Γκέτο πλουσίων το Ελληνικό» 

 Η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις «διαρροές» για το σχέδιο σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ» , που προωθείται για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο: 

 «Από τις «διαρροές» επιβεβαιώνεται ότι αυτό που για τα 5 επόμενα χρόνια κυρίως ενδιαφέρει τους «επενδυτές» δεν είναι φυσικά οποιουδήποτε είδους Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου, αλλά η δόμηση του παραλιακού μετώπου –στα 955.000 τ.μ. παραλιακής ζώνης και τα 3,5 χιλιόμετρα παραλίας, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Κοσμά -, στο οποίο θα χτιστούν υπερπολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία, – συμπεριλαμβανομένου και του νέου καζίνου: δηλαδή ένα «γκέτο πλουσίων», που θα αποκλείει τους πολίτες του Λεκανοπεδίου από την πρόσβαση στη θάλασσα. Ετοιμάζονται μεγάλα εμπορικά κέντρα εξασφαλίζοντας «λουκέτα» και εξαφανίζοντας υπαρκτές θέσεις εργασίας από τους εμπορικούς δρόμους στα Νότια.

 Είναι προφανές ότι οι «διαρροές» δεν τα λένε όλα. Όπως πόσο θα κοστίσει η έξωση και η μετεγκατάσταση των 70 κοινωφελών χρήσεων που βρίσκονται σήμερα στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου (από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού μέχρι το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο) και το ετήσιο κόστος ενοικίασης για ό,τι μέχρι σήμερα προσφερόταν δωρεάν. Ούτε λένε τίποτα για άλλες δεσμεύσεις πχ. βύθιση παραλιακής λεωφόρου, του Ελληνικού Δημοσίου. Δε λέγεται επίσης τίποτα για το ότι η κατρακύλα της προσδοκώμενης τιμής από 5 δις (2011) σε κάτω των 500 εκατ. ευρώ σήμερα, παραπέμπει για το «καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Μεσογείου» σε τιμή μικρότερη των 70 ευρώ το τ.μ.! 

Δεν αναφέρουν επίσης οι «διαρροές» ότι, μετά από απαίτηση των «επενδυτών» προκειμένου να υπογράψουν τη σύμβαση για το Ελληνικό, «πέρασε» στην Ελληνική Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ, την οποία υπερψήφισαν στην χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα συνυπογράφει τις συμβάσεις μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ και θα είναι υπόλογο αποζημίωσης για κάθε καθυστέρηση της «επένδυσης» από πράξεις δημόσιας υπηρεσίας (Αρχαιολογίας, Πολεοδομίας κ.ά.): όχι μόνο παράνομου χαρακτήρα, αλλά και για κάθε καθυστέρηση που θα προκύπτει λόγω εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας από μεριάς δημοσίων υπηρεσιών…

 Είναι φανερό ότι η προσπάθεια επίσπευσης της υποβολής δεσμευτικών προσφορών μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου και η ψήφιση ρύθμισης με την οποία το Δημόσιο «εκβιάζει» τον εαυτό του και ταυτόχρονα «εκβιάζει» και «προτρέπει» τις δημόσιες υπηρεσίες να κάνουν τα «στραβά μάτια» στην εφαρμογή της νομοθεσίας, στοχεύει κυρίως στο να δημιουργήσει τετελεσμένα για μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αριστεράς.

 Εξίσου φανερό είναι ότι το δημόσιο συμφέρον και η ανάγκη προστασίας των χρημάτων των φορολογούμενων, επιτάσσει οι κάτοικοι των Νοτίων και οι πολίτες του Λεκανοπέδιου να κάνουν δική τους υπόθεση τώρα την αποτροπή αυτών των σχεδίων.

 Το Γραφείο Τύπου Αθήνα,                                                                                         12.2.2014
ΔΗΛΩΣΗ της Βουλευτή Β΄ Αθήνας Νάντιας Βαλαβάνη για το Ελληνικό ΔΗΛΩΣΗ  της Βουλευτή Β΄ Αθήνας Νάντιας Βαλαβάνη   για το Ελληνικό Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:14:00 π.μ. Rating: 5