Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τον Δήμο Τσακνιά (1949-2014) Στον ένα χρόνο από τον θάνατό του


Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τον Δήμο Τσακνιά (1949-2014)
Στον ένα χρόνο  από τον θάνατό του

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από την οικογένειά του, με  τίτλο «5΄ για τον Δήμο – 19 μαρτυρίες για τον Δήμο Τσακνιά»  πραγματοποιήθηκε  στις 2/11/2015  στο Μουσείο Μπενάκη  με μεγάλη συμμετοχή  φίλων  και συντρόφων του και εξαιρετικό  ενδιαφέρον ως προς τις τοποθετήσεις .
Πολλά ιστορικά στοιχεία  από την νεώτερη ιστορία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκαν δημόσια για πρώτη φορά.
Στο πρώτο τραπέζι (δικτατορία, παράνομος  «Οδηγητής», ΚΚΕ έως το 1989) συμμετείχαν  οι: Γιώργος Αδαμίδης, Δημήτρης Γκαστής, Παναγιώτης Κουτούγερας, Στάθης Λεοντής, Δημήτρης Τόκας, Ιωάννα Μακρή, Νίκος Κοτζιάς, Λάζαρος Σταθάκης, Τίτος Γαλενιανός .
Στο δεύτερο  τραπέζι  ( κυρίως για το συνδικαλιστικό κίνημα των σιδηροδρομικών, τον Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, τις Πολιτικές Γραμματείες του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη σύσταση του ενιαίου κόμματος) συμμετείχαν οι: Σωτήρης Ραυτόπουλος, Αντώνης Νταβανέλλος, Ελένη Πορτάλιου, Ρούντι Ρινάλντι, Κυριάκος Κατζουράκης, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Λιάκος, Μαίρη Βασιλάκη,  Γιώργος Παπαπέτρου.
Και στα δύο τραπέζια συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος. 
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα εξαιρετικό  μουσικό πρόγραμμα από τις  φίλες του Δήμου, Καλλιόπη Βέττα, Μάνια Παπαδημητρίου και Κάτια Γέρου, με συνοδεία στο  πιάνο του συνθέτη Γιάννη Ιωάννου.












Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τον Δήμο Τσακνιά (1949-2014) Στον ένα χρόνο από τον θάνατό του Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τον Δήμο Τσακνιά (1949-2014) Στον ένα χρόνο  από τον θάνατό του Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 9:13:00 π.μ. Rating: 5