Συνάντηση με την Λεϋλά Χαλέντ




Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε. με την εμβληματική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αριστεράς, Λεϋλά Χαλέντ


 


Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από την Νάντια Βαλαβάνη, τον Γιάννη Ραχιώτη και την Μάνια Μπαρσέφσκι, συναντήθηκε με την εμβληματική προσωπικότητα του παλαιστινιακού κινήματος, μέλος του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου και της ηγεσίας του Λαϊκού  Μετώπου για την Απελευθέρωση της  Παλαιστίνης (PFLP), Λεϋλά Χαλέντ, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του Resistance Festival.



Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. εξέφρασε την πλήρη και ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη της στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενώ οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ευρεία ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και στην Ελλάδα μετά την νεομνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο στον τομέα των διεθνών σχέσεων χαρακτηριστική είναι η σαφής σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας απ΄το στρατιωτικό.



Η Λεϋλά Χαλέντ ζήτησε από τις δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας να στηρίξουν το εμπάργκο κατά των ισραηλινών προϊόντων, ως έκφραση έμπρακτης συμπαράστασης, αλλά και ως καλλιέργεια μιας «κουλτούρας αλληλεγγύης» στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Η ελληνική αντιπροσωπεία συζήτησε μαζί της μορφές και τρόπους άσκησης πίεσης στην Κυβέρνηση του Ισραήλ ενάντια   στην ευρύτατη   εφαρμογή  του μέτρου της διοικητικής  κράτησης  με το οποίο κρατούνται  για χρόνια , χωρίς κατηγορίες και δίκη, αγωνιστές και αγωνίστριες στις ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένων και μελών της Παλαιστινιακής Βουλής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους και να διερευνήσουν συγκεκριμένες μορφές και τρόπους συνεργασίας για ενεργητικότερη υποστήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.







Συνάντηση με την Λεϋλά Χαλέντ Συνάντηση με την Λεϋλά Χαλέντ Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 10:32:00 π.μ. Rating: 5