1.10.2018 ΔΤ για τη συνάντηση της Ν.Βαλαβάνη με στελέχη της διεθνούς αλληλεγγλυης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Δελτίο Τύπου
                  
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν. ΒΑΛΑΒΑΝΗ
ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ




Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 η πρ. αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη συναντήθηκε με τον Λιβανέζο αγωνιστή Nabil Halak, Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς Φόρουμ για Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, τον Υεμένιο απόστρατο στρατηγό Yahya Saleh, τον Υεμένιο Sadek Alsaar, πρόεδρο της οργάνωσης Salam for Yemen και τον Βορειοϊρλανδέζο ακτιβιστή Fra Huhges, που βρέθηκαν στην Αθήνα με πρόσκληση του Φεστιβάλ Resistance της ΚΟΕ.

Η Νάντια Βαλαβάνη ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τους τέσσερις, οι οποίοι όπως και η ίδια συμμετείχαν στον 4ο Διεθνές Φόρουμ για δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη στην Βυρηττό (29.7.2018), σχετικά με την οργάνωση της διεθνούς αλληλεγγύης προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση στην παρούσα κρίσιμη φάση: Με το περιβόητο “Deal του αιώνα» για τους Παλαιστίνιους του Τραμπ σε εξέλιξη, με το νέο Ισραηλινό Βασικό Νόμο-απαρτχάιντ, με τον οποίο το Ισραήλ ανακηρύχθηκε σε «΄Εθνος-Κράτος» αποκλειστικά του Εβραϊκού λαού σε εφαρμογή και με την ενσωμάτωση ολόκληρης της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσας» του Ισραήλ - δυναμιτίζοντας ό,τι είχε απομείνει από τη Συμφωνία για δύο κράτη στην Παλαιστίνη.  
Ο Fra Hughes χάρισε τιμητικά στη Ν.Βαλαβάνη το βιβλίο του, έκδοση 2018, “My Walk with Palestine” (Συμπορευόμενος με την Παλαιστίνη), ένα προσωπικό απολογισμό μιας δεκαετίας συμμετοχής σε εθνικές και διεθνείς δράσεις συμπαράστασης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένων των Πλοίων για τη Γάζα, όλα τα έσοδα του οποίου διοχετεύονται στην Οργάνωση Palestine Aid του Μπέλφαστ.

Αθήνα, 1.10.2018


1.10.2018 ΔΤ για τη συνάντηση της Ν.Βαλαβάνη με στελέχη της διεθνούς αλληλεγγλυης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού 1.10.2018 ΔΤ για τη συνάντηση της Ν.Βαλαβάνη με στελέχη της διεθνούς αλληλεγγλυης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 6:44:00 μ.μ. Rating: 5