Ίδρυση Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών

 Η Διακήρυξη και οι πρώτες υπογραφές. Συνδεμένη με τη Διακήρυξη υπάρχει φόρμα για όποια & όποιον θέλει να υπογράψει επίσης:



                                                    Δελτίο τύπου

 Ίδρυση Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών

 

 Την ίδρυση του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών ανακοίνωσαν με συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 1 Απριλίου, στις 12:00, οι υπογράφοντες τη διακήρυξη του Δικτύου, ανάμεσα στους οποίους πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνθρωποι του Πολιτισμού και των Γραμμάτων, αυδιοικητικοί κ.α.

Όπως δηλώνουν στη διακήρυξή τους, «Ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση δεν συσσωρεύτηκαν τόσα άμεσα πλήγματα και αντιδημοκρατικές θεσμικές παρεμβάσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, με ταυτόχρονη ενίσχυση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας». Οι συμμετέχοντες τονίζουν πως είναι «επείγουσα ανάγκη η συσπείρωση κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου ανθρώπου
προκειμένου να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και, προοπτικά, να αντιστραφεί η πορεία
».
 Καλούν, επίσης, σε συσπείρωση άτομα, φορείς ή και χώρους/συλλογικότητες, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Δικτύου, που είναι:

- η θεωρητική/πολιτική εμβάθυνση και τεκμηρίωση θέσεων και προτάσεων

- οι παρεμβάσεις, ποικίλων μορφών, σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο

- η διεύρυνση του συντονισμού σε θέματα που άπτονται των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

Τη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, στην οποία είχαν κληθεί να παρέμβουν η Πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα, η Πρωτοβουλία καλλιτεχνών για τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον αυταρχισμό και η Πρωτοβουλία εργαζομένων και συνδικαλιστών ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή και το αστυνομικό κράτος, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών στο YouTube: 



Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Email επικοινωνίας: dyde2021@gmail.com

Ίδρυση Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών  Ίδρυση Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 9:32:00 μ.μ. Rating: 5