13.07.2021 ΔT για την επίσκεψη αλληλεγγύης στην Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα αντιπροσωπείας του REDH.gr

 REDH gr: Στο πλευρό της Κούβας κάθε προοδευτικός άνθρωπος

Δελτίο Τύπου – 13/7/2021


 



Η πρέσβειρα της Κούβας στην Αθήνα, Ζέλμυς Μαρία Δομίνγκεζ  Κορτίνα,  δέχτηκε στη Πρεσβεία αντιπροσωπεία του REDH gr αποτελούμενη από την Ναντια Βαλαβανη, Κώστα Ήσυχο και Βαγγέλη Γόνατά

 

Εκπροσωπώντας τo REDH (Δίκτυο στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, Ελληνικό Τμήμα), η αντιπροσωπεία άκουσε τις λεπτομέρειες που κατέθεσε η πρέσβειρα σχετικά με τους μηχανισμούς προβοκάτσιας που στήνονται από τις  ΗΠΑ άλλα και στην Ε.Ε  και αφορούν το δυνάμωμα της έντασης των παράνομων κυρώσεων σε βάρος της Κούβας, τις πλευρές που σχετίζονται με την αξιοποίηση των φωτομοντάζ στις δήθεν μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κούβα. ενώ έχει εξαπλωθεί στα κυρίαρχα παγκόσμια ΜΜΕ  μια ισχυρή παραποίηση και διαστρέβλωση της κουβανικής  πραγματικότητας.

 

Στην Κούβα, όπως εξήγησε η πρέσβειρα, ενώ έχουν ήδη παράξει πάνω από 30 εκατομμύρια εμβόλια ( όλα με την τεχνογνωσία της κουβανικής δημόσιας επιστημονικής κοινότητας), οι ρυθμοί των εμβολιασμών έχουν καθυστερήσει  εξ αιτίας της απαγόρευσης στην εισαγωγή συριγγών λόγω των κυρώσεων, πράγμα που αυτή την στιγμή δυσχεραίνει τους ρυθμούς εμβολιασμού του πληθυσμού.

 

Ταυτόχρονα, τόνισε, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η Ουάσιγκτον δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα μίας μικρής σοσιαλιστικής χώρας που έχει καταφέρει και επιδεικνύει  τεράστια επιτεύγματα  στην δημοσία εκπαίδευση, στην παιδεία, τις δημόσιες και δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, την ιδέα ότι ο σοσιαλισμός δεν έχει ηττηθεί. Οι ΗΠΑ, όπως τόνισε η πρέσβειρα, δεν θέλουν να συμβιβαστούν με αυτήν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Για τον λόγο αυτό αποκρύπτουν από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αβάνα από τον κουβανικό λαό για την υπεράσπιση της Επανάστασης.

 

Η οριστική λήξη του παράνομου πλέγματος των κυρώσεων σε βάρος της Κούβας είναι η μονή απάντηση που πρέπει να δώσει η διεθνής κοινότητα, όπως αυτό επιβεβαιώθηκε από το πρόσφατο τελευταίο ψήφισμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας το παράνομο και σύνθετο πλέγμα κυρώσεων που οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στην Κούβα για πάνω από 6 δεκαετίες. 

 

Τέλος η αντιπροσωπεία τόνισε την αμέριστη αναγνώριση που απολαμβάνει η Κούβα στις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Κατέθεσε την ιδέα να ξεκινήσει σύντομα μια καμπάνια αλληλεγγύης και βοήθειας σπάζοντας τις κυρώσεις στην πράξη, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες διαφάνειας και ελέγχου ώστε να αποσταλούν στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας  της Κούβας για την αγορά συριγγών και άλλου ιατρικού εξοπλισμού.

 

Η συνεχή στήριξη με κοινωνικά, κινηματικά και πολιτικά εργαλεία αποτελεί, όπως τόνισε η αντιπροσωπεία,  το κλειδί για να σπάσουν στην πράξη οι παράνομες κυρώσεις σε βάρος της ηρωικής Κούβας και του λαού της.


13.07.2021 ΔT για την επίσκεψη αλληλεγγύης στην Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα αντιπροσωπείας του REDH.gr 13.07.2021 ΔT για την επίσκεψη αλληλεγγύης στην Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα αντιπροσωπείας του REDH.gr Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:50:00 μ.μ. Rating: 5