7.10.2021 ΔΤ Η Ν.Βαλαβάνη καλεί σε συμμετοχή στην καμπάνια ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ας συμμετέχουμε όλες και όλοι στην καμπάνια

«ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ»

Τα 60χρονα ασφυκτικά αμερικανικά αντίποινα, ιδιαίτερα η τελευταία «δέσμη» επί Τραμπ που διατηρεί ανέγγιχτη μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος Μπάιντεν, στα οποία συμμετέχουν και οι «ελληνικές» τράπεζες αρνούμενες να προωθήσουν οποιοδήποτε ποσό για την αγορά αναγκαίου ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού που δεν παράγεται στο νησί και χρειάζεται να εισαχθεί από το εξωτερικό, δημιουργούν σε συνθήκες πανδημίας ζητήματα ζωής ή θανάτου για το λαό της Κούβας. Η παρεμπόδιση πρόσβασης σε αναπνευστήρες, πρώτες ύλες για την παρασκευή τεστ και των 5 εμβολίων που ένα μικροσκοπικό νησί κι ένας λαός στο μέγεθος της Ελλάδας έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει και προπαντός σε σύριγγες για να μπορούν να γίνουν τα εμβόλια – πολύ περισσότερο όταν το κυρίως εμβόλιο τους είναι τριδοσικό... - εξυπηρετούν τους ίδιους σκοτεινούς και χυδαίους στόχους εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα: Να «πείσουν» με κάθε τρόπο και μέσο το λαό της Κούβας ότι χρειάζεται αλλαγή καθεστώτος.

Θα παρακαλούσα όλες και όλους να διαβάσουν πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί που ακολουθεί το δικό μου κείμενο, καθώς και τις πρακτικές πληροφορίες που τη συνοδεύουν, και να επιχειρήσουν να στείλουν ότι μπορούν, ξεκινώντας από ένα ελάχιστο ποσό, στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και για τον δικό μας λαό και νεολαία. Καθώς το επιχείρησα η ίδια πριν γράψω αυτή τη δήλωση, δυο πρόσθετες παρατηρήσεις:

-      Επειδή το εγχείρημα μπορεί να γίνει μόνο με e-banking κι όχι με φυσική παρουσία σε γκισέ τραπεζών, όποιος δε διαθέτει αυτή τη δυνατότητα, ας ζητήσει από φίλο ή φίλη του να το κάνει γι’  αυτόν δίνοντας τους το αποστελλόμενο ποσό σε μετρητά.

-      Η τραπεζική εφαρμογή δεν επιτρέπει ανάληψη όλου του κόστους της μεταφοράς χρημάτων από τον αποστολέα εφόσον εκείνος/η το επιθυμούν, όπως γίνεται στις εσωτερικές μεταφορές. Η τράπεζα διαμοιράζει υποχρεωτικά το κόστος μεταφοράς, χρεώνοντας τον αποστολέα 1 ευρώ για τα δικά της «έξοδα», ενώ τα έξοδα μεταφοράς στο εξωτερικό και η προμήθεια της Ελβετικής τράπεζας αφαιρούνται υποχρεωτικά από το ποσόν που αποστέλλεται. Άρα, αν κάποιος θέλει (και μπορεί) να φτάσει στον παραλήπτη ακέραιο το ποσό που στέλνει, πρέπει να προσθέσει σε αυτό τουλάχιστον 10 ευρώ.

-      Και να επαναλάβω: Προσοχή! Η λέξη «Κούβα» δεν πρέπει ν’  αναφέρεται στην αιτιολογία (μόνο η λέξη «Ελλάδα»), γιατί ενεργοποιούνται τα αντίποινα.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Κι εμείς, επίσης, πρέπει να υπολογίζουμε ότι έχουμε ο ένας τον άλλο για να στηριχτούμε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2021 

                                          Νάντια Βαλαβάνη





Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Κούβα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει υποδειγματικά την πανδημία με όλα τα υλικά μέσα που διαθέτει, με το ήθος των υγειονομικών της και την κινητοποίηση του λαού της.

Ταυτόχρονα οι αρχές των ΗΠΑ εντείνουν τον οικονομικό πόλεμο, περιορίζοντας ασφυκτικά την πρόσβασή της σε σύριγγες για τον εμβολιασμό κατά του Covid 19, αναπνευστήρες, καθώς και πρώτες ύλες για την παραγωγή εμβολίων και τεστ.

Πολλοί και πολλές από εμάς θέλουμε να δηλώσουμε στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας ότι «Η Κούβα δεν είναι μόνη της!» προσφέροντας υλική βοήθεια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» συμμετέχει στις προσπάθειες συγκέντρωσης υλικής βοήθειας προς την Κούβα με κουπόνια που έχουμε εκδώσει, αλλά και ενισχύοντας την ευρωπαϊκή καμπάνια που διεξάγει ο οργανισμός MediCuba Europa.

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι τραπεζικές μεταφορές προς την Κούβα, στον ειδικό λογαριασμό “Emergencia COVID” (έκτακτη ανάγκη COVID) στο νησί απορρίπτονται συστηματικά από τις ελληνικές τράπεζες. Καταγγέλλουμε τη συμμόρφωση αυτή προς τις διατάξεις του αποκλεισμού που επιβάλλουν οι αρχές των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.

Μέσω του MediCuba διασφαλίζουμε ότι οι προσφορές αλληλεγγύης, είτε από άτομα είτε από συλλογικότητες, θα φτάσουν στο νησί.

Ενισχύουμε την παγκόσμια καμπάνια υλικής βοήθειας!

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού!

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα

 

Περισσότερες πληροφορίες:

·        Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της αποστολής εμβάσματος προς άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

·        Στην «αιτιολογία για τον δικαιούχο» της κατάθεσης, συνιστάται να γράφουμε  "GRECIA /  Όνομα ή ονομασία καταθέτη"), αλλά όχι τη λέξη «Κούβα», λόγω των περιορισμών που εφαρμόζονται.

·        Τα απαραίτητα στοιχεία για αποστολές μέσω Ebanking είναι τα ακόλουθα:

Όνομα κατόχου: Associazione mediCuba-Europa

Διεύθυνση: 6996 Miglieglia, Switzerland (Ελβετία)

IBAN:  CH61 0900 0000 9104 0331 5

Όνομα τράπεζας: PostFinance SA

Διεύθυνση τράπεζας: Mingerstrasse 20, CH-3030 Bern (Βέρνη)

Κωδικός SWIFT / BIC  POFICHBEXXX 

·        Για οποιοδήποτε επιπλέον αποδεικτικό της χρειάζεστε για την προσφορά σας, μπορείτε να επικοινωνείτε απ’ ευθείας με το MediCuba Europa (στα αγγλικά ή τα ισπανικά) στο medicuba-europa@ticino.com.

 

·        Το MediCuba Europa είναι σε θέση να κρατά στοιχεία για τις προσφορές που έρχονται ειδικά από την Ελλάδα, εφόσον τους το αναφέρουμε στην «αιτιολογία για τον δικαιούχο» του εμβάσματος.

·        Πληροφορίες για την πολυετή δράση του MediCuba Europa σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας της Κούβας καθώς και για τις καμπάνιες που τρέχουν τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα βρείτε στους εξής συνδέσμους:

ΜediCuba: Πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ»  

8,7 εκατομμύρια σύριγγες στην Κούβα από την αλληλεγγύη  

H καμπάνια "Φάρμακα για την Κούβα" της οργάνωσης "MediCuba" συγκέντρωσε μέχρι σήμερα 158.000 ευρώ 

7.10.2021 ΔΤ Η Ν.Βαλαβάνη καλεί σε συμμετοχή στην καμπάνια ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ 7.10.2021 ΔΤ Η Ν.Βαλαβάνη καλεί σε συμμετοχή στην καμπάνια ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:05:00 μ.μ. Rating: 5