Μνήμη Θοδωρή Βλάχου (1950-2022) - Αγαπημένος & αξέχαστος!

ΜΝΗΜΗ ΘΟΔΩΡΗ ΒΛΑΧΟΥ (1950-2022)

 




Ο φίλος, ο συναγωνιστής, ο σύντροφος Θοδωρής Βλάχος, πρωτοπόρος αγωνιστής της αντιδικτατορικής αντίστασης, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, τραπεζικός που εργάστηκε πολλά χρόνια στην «Εθνική» και ασυμβίβαστος συνδικαλιστής  στο χώρο δουλειάς του, έφυγε πρόωρα αυτόν τον Σεπτέμβρη σε ηλικία 72 ετών: νικημένος από τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του.


Στις 22 Οκτωβρίου 2022 έγινε άτυπο πολιτικό μνημόσυνο του στο καφενείο «Παλιά Πλατεία», τέρμα Πατησίων, στο οποίο σύχναζε κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μετά από κάλεσμα του γιου του Νίκου να μιλήσει οποιοσδήποτε ήθελε, το λόγο πήρανε περισσότεροι από 10 άνθρωποι από τους δεκάδες παλιούς φίλους και συναγωνιστές, που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί εδώ και σχεδόν μισό αιώνα - για να τιμήσουν τη μνήμη του ψηλόλιγνου γελαστού παιδιού της ΑΣΟΕΕ στη διάρκεια και αμέσως μετά τη δικτατορία και του αγωνιζόμενου τραπεζικού κατά την υπόλοιπη ζωή του.


Ακολουθεί link στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» με κείμενα του Μάκη Μπαλαούρα και του Δημήτρη Παπαχρήστου, οι οποίοι μίλησαν και στην «Παλιά Πλατεία».


https://www.epohi.gr/article/44999/efyge-kai-o-thodorhs-vlahos-enas-semnos-agonisths-me-vronterh-fonh-kai-dynato-gelio


Απ’  όσους μίλησαν στο πολιτικό μνημόσυνο ακολουθούν 4 μικρά βίντεο.


-      3 βίντεο συντρόφων του στο αντιδικτατορικό κίνημα και στην πρώτη ιστορικά οργάνωση της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ (με τη σειρά που μίλησαν): Γιάννη Μπουλέ, Νάντιας Βαλαβάνη & Νίκου Παπαδιονυσίου


-      Βίντεο με την τοποθέτηση της Μαρία Μπικάκη ως εκπροσώπου της Αγωνιστικής Προοπτικής Συνταξιούχων της ΕΤΕ: Mαζί με τον Θοδωρή αγωνίστηκαν μέσα απ’  τις γραμμές του ΚΚΕ στην ΕΤΕ κατά τη μεταπολίτευση και συνίδρυσαν μετά το 1989 την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.


 Για τα τέσσερα video, κλικ πάνω στα ονόματα.






 

Αξέχαστος!


Μνήμη Θοδωρή Βλάχου (1950-2022) - Αγαπημένος & αξέχαστος! Μνήμη Θοδωρή Βλάχου (1950-2022) - Αγαπημένος & αξέχαστος! Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 1:38:00 μ.μ. Rating: 5