Για το «Αριστερό βήμα διαλόγου και κοινής δράσης»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης μου στο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα την Κυριακή 29.8.2010 για το «Αριστερό βήμα διαλόγου και κοινής δράσης», έχει ως εξής:

    «Η επίδραση της πρόσφατης ενωτικής πρωτοβουλίας του “Αριστερού Βήματος” είναι προς το παρόν ανισόμετρη: Πολύ ισχυρότερη ανάμεσα στον κόσμο της Αριστεράς παρά στις “κορυφές” της. Σκεπτόμενοι και αγωνιζόμενοι άνθρωποι απ’ όλα, χωρίς εξαίρεση, τα κόμματα, οργανώσεις και ρεύματα της Αριστεράς την αγκαλιάζουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Αντίθετα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι ηγεσίες της επιδεικνύουν ατολμία ν΄ ανοίξουν γέφυρες ουσιαστικού διαλόγου και κοινών δράσεων. Ωστόσο η επιδίωξη ανατροπής του Μνημόνιου και της πολιτικής ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, που καταστρέφει βίαια τη ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών μας, κάνει την ανάγκη για μια τέτοια στροφή επιτακτικότερη από ποτέ.
   Η σημερινή πολιτική και οικονομική βαρβαρότητα θέτει θέμα ύπαρξης του κοινωνικού πολιτισμού με τη μορφή που τον ξέραμε. Ταυτόχρονα βάζει ξανά στο επίκεντρο την ανάγκη και τον αγώνα για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Σ΄ αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι της Αριστεράς χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση της, την υπόθεση της κοινωνίας συνολικά, με πιο άμεσο τρόπο στα χέρια τους.»


Νάντια Βαλαβάνη

Για το «Αριστερό βήμα διαλόγου και κοινής δράσης» Για το «Αριστερό βήμα διαλόγου και κοινής δράσης» Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:44:00 μ.μ. Rating: 5