Συνέντευξη στο ραδιόφωνο Alpha 98,9 (Δ. Βερύκιος και Δ. Σταυρόπουλος), 30.08.2012


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στο ρ/σ Alpha 98,9 με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφερε:
  • Με τον τρόπο που γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση, πριν από όλα διασώζονται οι τραπεζίτες, ενώ το μέλλον των τραπεζών παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο. Μέχρι το 2016 δεν απαιτείται πλέον κερδοφορία αλλά βιωσιμότητα (!), που στην πράξη σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει ένα φτυάρισμα τεράστιων ποσών σε τράπεζες οι οποίες δεν είναι σίγουρο αν θα υπάρχουν αύριο, ενώ ανοίγει και ο δρόμος εξαγορών από ξένες τράπεζες.
  • Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπογράμμισε ότι αν και πέρυσι περασε 4ο το κρας-τεστ ανάμεσα σε 69 ευρωπαϊκές τράπεζες ως προς τους βασικούς δείκτες, τώρα θεωρείται μη βιώσιμο! Χωρίς να είναι δυνατό να ενημερωθούν οι βουλευτές για τα στοιχεία που στηρίζουν αυτή τη θέση "λόγω επαγγελματικού απορρήτου". Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το αν έχει δει τα στοιχεία που δείχνουν ότι το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο, απάντησε αρνητικά επικαλούμενος το νόμο. Όμως, όπως τόνισε η Νάντια Βαλαβάνη, "ο υπουργός Οικονομικών έχει δικαίωμα να ζητήσει να δει αυτά τα στοιχεία με ρήτρα εμπιστευτικότητας. Ο υπουργός όπως φαίνεται δεν θέλει να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Και ζητά από τους βουλευτές να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν".
  • Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς "πήρε κοντά στα 4 δις συν κάτι παραπάνω για τη δικιά της ανακεφαλαιοποίηση και έλαβε την "καλή" ΑΤΕ χωρίς τις επισφάλειες με τίμημα 95 εκατομμύρια ευρώ και με προίκα 6,7 δις για ανακεφαλαιοποίηση αυτού του κομματιού. Δεν είναι απλώς χάρισμα. Είναι κάτι παραπάνω". 
Αθήνα, 30.08.2012
    Συνέντευξη στο ραδιόφωνο Alpha 98,9 (Δ. Βερύκιος και Δ. Σταυρόπουλος), 30.08.2012 Συνέντευξη στο ραδιόφωνο Alpha 98,9 (Δ. Βερύκιος και Δ. Σταυρόπουλος), 30.08.2012 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:55:00 μ.μ. Rating: 5