Ομιλία στην Ολομέλεια για το φορολογικό. διάλογος με Ευ. Βενιζέλο (10.1.2013)

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, το λόγο παρακαλώ επί προσωπικού. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Με συγχωρείτε, κύριε Γεωργιάδη. Έχετε ένα λεπτό για το προσωπικό σας. 

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Κύριε Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι, το παραμύθι πάει να γίνει μυθιστόρημα και δεν υπερβάλλω όταν αρχίζουν να ακούγονται τέτοιες τερατολογίες από τον Πρόεδρο ενός από τα κόμματα της Βουλής. (Θόρυβος στην Αίθουσα από τις πτέρυγες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ) 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Το προσωπικό σας. 

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Ξέρουν πάρα πολύ καλά, όσοι θα έπρεπε τουλάχιστον να το ξέρουν, ότι ποτέ δεν έκανα αποκαλύψεις περί εξακοσίων ονομάτων, αλλά αφού τα εξακόσια ονόματα αναφέρθηκαν σε συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή ευρείας ακροαματικότητας του ΑΝΤ-1, δύο ώρες αργότερα σε εκπομπή στο ΣΚΑΙ από λόγους πολιτικής λεπτότητας -για να μην πω ότι λέχθηκε στον ΑΝΤ-1- είπα ότι «σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες» στη δεύτερη λίστα υπάρχουν εξακόσια παραπάνω ονόματα. (Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού) (BS) RG Αμέσως μετά, όταν δημοσιογράφοι απ’ όλα τα Μέσα με πήραν τηλέφωνο, εξήγησα σε όλους ακριβώς τι υπήρχε. Είπα από την αρχή ότι δεν έχω πρόσβαση ούτε στις έρευνες, ούτε σε οποιουδήποτε είδους πληροφορίες. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Συγνώμη να ζητήσετε.

 ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Ενώ δεν έπρεπε να δοθεί καμία δημοσιότητα αυτό έφτασε, από τους ανθρώπους που ήξεραν ακριβώς τι είχε γίνει, γιατί έγινε παιχνίδι του συστήματος… 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ: Εσείς είστε το σύστημα. 

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Έτσι παίζει το σύστημα τα παιχνίδια του ακριβώς. Έγιναν δήθεν δικές μου αποκαλύψεις. 

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Ολοκληρώστε, παρακαλώ. Παίρνει πια τέτοια τερατώδη μορφή, ώστε το Σάββατο να μου ζητάει δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» να αποκαλύψω τα 600 ονόματα, ώστε ο κ. Ντινόπουλος προχθές το βράδυ σε εκπομπή που ήμασταν μαζί να μου λέει ότι είπα εγώ ότι είναι ένα από τα 600 ονόματα ο ίδιος. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Ολοκληρώστε. Δεν ενδιαφέρουν αυτά. 

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Σήμερα, με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε, ξέρω ότι είναι μισοδιαλυμένοι οι μηχανισμοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ…. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Σας παρακαλώ, ολοκληρώστε γιατί θα ανοίξουμε νέο κύκλο προσωπικών θεμάτων. 

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: …αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο διαλυμένοι, ώστε να μην μπορούν να ενημερώσουν τον κ. Βενιζέλο ότι ουδέποτε έχει κατατεθεί οποιαδήποτε ερώτηση από μένα ή από οποιονδήποτε άλλο στη Βουλή για 600 ονόματα. Είναι φανερό ότι εδώ είναι Γκεμπελισμός. Ό,τι έχω να πω το λέω πάντα με ευθύτητα. Το λέω κατ’ ευθείαν. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Ναι, ναι! 

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Δεν το έχω κάνει αλλιώς ποτέ στη ζωή μου -είμαι 58 χρονών. Ούτε όταν ήμουν στο ΚΚΕ, ούτε όταν έφυγα από το ΚΚΕ, ούτε όταν εντάχθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ. Διαρροές δεν έχω κάνει ποτέ. 

\ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Κατεγράφη η άποψή σας, αν και πρέπει να σας πω ότι κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει προσωπικό. 

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Και δε δέχομαι εδώ να μου λένε ότι πίσω από την πλάτη, μέσα από κυκλώματα δημοσιογραφικά ή οτιδήποτε άλλο, διοχετεύω πληροφορίες. 

 (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) 1
Ομιλία στην Ολομέλεια για το φορολογικό. διάλογος με Ευ. Βενιζέλο (10.1.2013) Ομιλία στην Ολομέλεια για το φορολογικό. διάλογος με Ευ. Βενιζέλο (10.1.2013) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:13:00 π.μ. Rating: 5