ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (26.9.2014)

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ «Να δοθούν εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για την παραίτηση του Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βερολίνο» 


Σχετικά με τη παραίτηση του Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βερολίνο,, η βουλευτής Β΄ Αθήνας και υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Περιμένουμε ακόμα μια εξήγηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, για την παραίτηση του Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βερολίνο μία μόλις μέρα μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο. Όσο αυτό δε γίνεται, παρατείνεται μια ιδιαίτερα ανησυχητική και επιζήμια, για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, εκκρεμότητα. 

Η Κυβέρνηση, όμως, μέσω της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, αντί να προσπαθήσει να διασώσει, έστω την ύστατη στιγμή, το θεσμικό ρόλο, την ακεραιότητα και το κύρος της διπλωματικής υπηρεσίας, επιλέγει να καλύψει τις πολιτικές της επιλογές: Την αποτυχία ενός ταξιδιού κορυφής ενταγμένου στο πλαίσιο της παρατεταμένης, άτυπης προεκλογικής καμπάνιας «Μνημόνιο και Τρόικα τέλειωσαν και φεύγουμε απ’ το ΔΝΤ». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει στον θεσμικό ρόλο της διπλωματικής υπηρεσίας και του ΥΠΕΞ γενικότερα: Για την προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας, την ενίσχυση γενικότερα του διεθνούς της ρόλου αλλά και των προσπαθειών εξόδου της χώρας μας απ’ την κρίση με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.» 


Το Γραφείο Τύπου 


Αθήνα, 26.9.2014
ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (26.9.2014) ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (26.9.2014) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 2:24:00 μ.μ. Rating: 5