ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Κοινωνικού Ιατρικού Φαρμακείου Βύρωνα για την επίσκεψη της Ν. Βαλαβάνη στις 12.12.2014
 


« Ένας για όλους και όλοι για έναν » 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ) 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΟ ΚΙΦΒ 

Η γνωστή συγγραφέας και βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάντια Βαλαβάνη επισκέφτηκε χθες Παρασκευή 12.12.2014 το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) όπου και έγινε δεκτή από αντιπροσωπεία της οργάνωσης. Η επίσκεψη της κ. Βαλαβάνη είχε σκοπό να δει και να πληροφορηθεί από κοντά τη δράση του ΚΙΦΒ και ταυτόχρονα να εκφράσει την στήριξη στο έργο που πραγματοποιείται, καθώς η ίδια, μεταξύ των άλλων, ήταν ένα από τα μέλη εκείνα του ελληνικού κοινοβουλίου, που είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σοβαρό ζήτημα του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου, το οποίο είχε παρανόμως σταματήσει την χορήγηση φαρμάκων στους άπορους της Πρόνοιας! Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κ. Βαλαβάνη ότι η μάχη αυτή είχε στεφθεί με νίκη και ότι το Αιγινήτειο χορηγεί κανονικά τα φάρμακα στους δικαιούχους της Πρόνοιας. 

Η αντιπροσωπεία αφού τόνισε, από την αρχή, ότι θεωρεί το ΚΙΦΒ ως οργανικό στοιχείο ενός μετώπου αλληλεγγύης, που παλεύει μαζί με τους άνεργους και τον λαό για την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών στην υγεία και την δημιουργία ενός σύγχρονου Εθνικού Συστήματος Υγείας αντάξιο των προσδοκιών και των αναγκών των εργαζομένων και γενικότερα του ελληνικού λαού, υπογράμμισε στην συνέχεια ορισμένα επίκαιρα ζητήματα: 

Α) Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου και την ένταξη των ανασφάλιστων πληθυσμών σε καθεστώς ασφάλισης, τονίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές είναι «μισερές» καθώς στο λχ επίπεδο της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, οι άνεργοι και άποροι ανασφάλιστοι αποκλείονται από τις εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, πράγμα που αφοπλίζει την ιατρική επιστήμη από τις δυνατότητες μιας ολοκληρωμένης και ασφαλούς ιατρικής διάγνωσης και δεύτερο ότι μεγάλο τμήμα των «ευεργετημένων» ανασφάλιστων δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν, πάντα, τα φάρμακα, ιδιαίτερα όταν για την αγορά τους απαιτούνται σημαντικά χρηματικά ποσά, αφού δεν έχουν πόρους εξ αιτίας της ανεργίας ή της έσχατης ένδειας!....Στο τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης άλλαξε επίσης το νομοθετικό πλαίσιο και αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης και στους ανασφάλιστους αλλά μόνο στην περίπτωση που το περιστατικό είναι επείγον και σοβαρό και βεβαιωθεί από τριμελή επιτροπή γιατρών, που συγκροτείται σε κάθε νοσοκομείο!... Το αίτημα είπε η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ είναι ότι όλοι οι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ πρέπει να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όπως ακριβώς οι ασφαλισμένοι χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση! 

 Β) Υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει το σαθρό καθεστώς έκδοσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας καθώς όπως τονίστηκε, αυτά σήμερα εκδίδονται για μια μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων του Λεκανοπεδίου ΜΟΝΟ από τους Δήμους Αθηναίων και Καλλιθέας, πράγμα που, μεταξύ των άλλων, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοσή για 4 και πλέον μήνες, στην διάρκεια των οποίων οι άποροι στερούνται νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης! Το ΚΙΦΒ είπε ότι τα βιβλιάρια πρόνοιας πρέπει να εκδίδονται, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον νόμο, από τον κάθε Δήμο χωριστά. Μόνο έτσι θα τερματισθεί η ταλαιπωρία και η αδικία που γίνεται στους άπορους της Πρόνοιας! 

Το ΚΙΦΒ, είπε η αντιπροσωπεία, έχει ζητήσει την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας από τον Δήμο Βύρωνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι Δήμοι, που έχουν αναλάβει το έργο της Πρόνοιας εκδίδουν τα βιβλιάρια σε 5 - 10 μέρες!... Το ΚΙΦΒ κατάγγειλε, ακόμα, ότι πέραν των απαράδεχτων καταστάσεων στην έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων, στρατευμένες στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, που έχει σαν σκοπό το περίφημο δημοσιονομικό πλεόνασμα, να αρνούνται με διάφορες δολιότητες και ψευδολογίες την χορήγηση φαρμάκων, τα οποία δικαιούνται οι άποροι της Πρόνοιας! Η πολιτική αυτή συνεχίζεται και σήμερα, τόνισε, το ΚΙΦΒ, αν και οι δημόσιες καταγγελίες έχουν μειώσει τους «καπνούς από τις καμινάδες του Άουσβιτς» πρόσθεσε η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ!.... 

Γ) Στάθηκε ιδιαίτερα στις απάνθρωπες πολιτικές, όπου αδίστακτοι γιατροί στα κέντρα ελέγχου των αναπηριών (τα διαβόητα πια ΚΕΠΑ) υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΙΚΑ, έχουν αναλάβει κατά παράβαση κάθε επιστημονικής δεοντολογίας και αντικειμενικότητας να κόβουν τις συντάξεις των αναπήρων με στόχο να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην ανθρωποφαγία του δημοσιονομικού πλεονάσματος. Η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ τόνισε, ότι οι ανάξιοι αυτοί επιστήμονες και η όποια διευθυντοκρατία συμμετέχει στην ανθρωποφαγία πρέπει να γίνουν αντικείμενο έρευνας, να τιμωρηθούν και να διωχθούν από το ιατρικό ή το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα. 

Ζητήθηκε επίσης να αναδειχθεί το πρόβλημα των εμβολίων για παιδιά, καθώς όχι μόνο το περίφημο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού έχει προ πολλού καταρρεύσει αλλά ότι το υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων, έχει πάψει να εφοδιάζει τις περισσότερες κρατικές δομές με παιδικά εμβόλια! 

Η κ. Βαλαβάνη ευχαρίστησε για την συνεργασία, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλες αντιδραστικές αλλαγές στο τομέα της Υγείας, ότι χρειάζεται να γίνουν μεγάλοι αγώνες και μεγάλες αλλαγές στον τομέα αυτό και υποσχέθηκε ότι θα εργασθεί ώστε τα αιτήματα που ετέθησαν αλλά και άλλα που αφορούν την υγεία να επιλυθούν προς όφελος του λαού μας. 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 12 - 162 32 – Βύρωνας
 210 76 28 209, 6977 747431


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Κοινωνικού Ιατρικού Φαρμακείου Βύρωνα για την επίσκεψη της Ν. Βαλαβάνη στις 12.12.2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Κοινωνικού Ιατρικού Φαρμακείου Βύρωνα για την επίσκεψη της Ν. Βαλαβάνη στις 12.12.2014 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 9:34:00 μ.μ. Rating: 5