Επιστολή στο λαό του Ηρακλείου και αποδοχή υποψηφιότητας (2007)



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ 


ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 


ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ 


ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ







Αγαπητές φίλες και φίλοι,




Σε μια περίοδο κρίσιμη για τον τόπο μας, δέχτηκα την πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου να είμαι υποψήφια ως ανένταχτη στο ψηφοδέλτιο του  ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Εδώ που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάστηκα  τα τελευταία 10 χρόνια.


Οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται ενώ ένα ζωντανό κομμάτι της χώρας μας έχει καταστραφεί. Ήταν μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή, που η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, απομακρυσμένοι απ΄ τις ανάγκες του λαού και ξένοι ως προς τα συμφέροντα των πολλών, δεν μπόρεσαν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν. Σήμερα βλέπουμε  τη ρημαγμένη ζωή των  συμπατριωτών μας στα καμένα χωριά να γίνεται αντικείμενο της πιο άγριας ψηφοθηρίας.


Η κυβέρνηση της ΝΔ ζητά λευκή επιταγή από το λαό χωρίς να κάνει τον  απολογισμό της. Θα τον κάνουμε, λοιπόν, εμείς.

3,5 χρόνια με προϋπολογισμούς λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις και φορολογικές επιδρομές. Με ελαστική και ανασφάλιστη εργασία,  αφαίρεση δικαιωμάτων,  απελευθέρωση του ωραρίου,  μείωση του πραγματικού εισοδήματος,  ανεργία  και  κοροϊδία των νέων. 
 

Η ακρίβεια εκτινάχθηκε στα ύψη. Η φτώχεια αγκάλιασε ασφυκτικά περισσότερες οικογένειες. Οι τράπεζες θησαύρισαν, τα νoικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταχρεώθηκαν.

Η Ν.Δ. δεν  δεσμεύεται ούτε για την επόμενη μέρα, αν κερδίσει τις εκλογές. Δεν αποκαλύπτει λ.χ. τι θα κάνει με το ασφαλιστικό. Ή με το αγροτικό εισόδημα και την παρακμή της υπαίθρου. Αν θα επιμείνει για την αναθεώρηση του άρθρου 24, που προστατεύει τα δάση… 


Αλλά και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού στήριξε τις νεοφιλελεύθερες ανατροπές της κυβέρνησης, κατηγορώντας την μάλιστα ότι δεν είναι αρκετά τολμηρή, τώρα μπροστά στις εκλογές ξαναθυμάται το χαμένο κοινωνικό της πρόσωπο. Χωρίς όμως να ξεφεύγει απ΄ το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο.

Για μια ακόμα φορά τα κόμματα του δικομματισμού θέλουν ν΄ αποσπάσουν τη συναίνεση της λαϊκής πλειοψηφίας χωρίς ν’  αποκαλύπτουν τις επιδιώξεις τους.  Όμως τις έχουμε ζήσει.



Το ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη χρήσιμη επιλογή, η μόνη χρήσιμη ψήφος. 


Με ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση μπορούμε  να εμποδίσουμε την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του περιβάλλοντος. Μπορούμε να διεκδικήσουμε  αγωνιστικά λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα, των εργαζόμενων, της αγροτιάς, των γυναικών, των νέων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερός συνασπισμός κομμάτων, οργανώσεων και ανένταχτων, αποτελεί το μεγαλύτερο ενωτικό εγχείρημα της αριστεράς. Και παραμένει ανοιχτός σ’  όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις. Η στήριξη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ηρακλείου θα εξασφαλίσει την εκπροσώπηση των αριστερών και ενεργών πολιτών  της Κρήτης στη Βουλή.


Μαζί δίνουμε σήμερα τη μάχη της αξιοπρέπειας και της  αλληλεγγύης, τη μάχη για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.


Μαζί  δίνουμε τη μάχη για να διατηρήσουμε ζωντανή την αισιοδοξία των αγώνων, την ελπίδα ενός κόσμου και μιας ζωής με τους ανθρώπους και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη. 


Μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πολιτική, ν΄ αλλάξουμε την κοινωνία, ν΄ αλλάξουμε τη ζωή μας.

                             

                                                        Νάντια Βαλαβάνη
Επιστολή στο λαό του Ηρακλείου και αποδοχή υποψηφιότητας (2007) Επιστολή στο λαό του Ηρακλείου και αποδοχή υποψηφιότητας (2007) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 2:05:00 μ.μ. Rating: 5