Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, 12.05.2012

Η εμπειρία της σύντομης προεκλογικής περιόδου ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Η απόφαση για αλλαγή στάση ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, η λαχτάρα τους να προχωρήσουν αφήνοντας πίσω πολύχρονες συνήθειες, ήταν ολοφάνερη. Και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά το βράδυ της 6ης Μάη, με την οριστική καταδίκη των μνημονίων και όλων όσων στήριξαν αυτές τις καταστροφικές για το λαό και την πατρίδα μας πολιτικές.

Τα λίγα 24ωρα που ακολούθησαν μέχρι σήμερα ήταν επίσης ανεπανάληπτα. Την ώρα που νιώθαμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι απελευθερώνονταν και προσχωρούσαν στο στρατόπεδο της ελπίδας και της ανατροπής, το πολιτικό και οικονομικό σύστημα ασκούσε αφόρητες πιέσεις για να ξαναγυρίσουμε σε «μια από τα ίδια». Στη συνέχιση της υπαγορευμένης από την Τρόικα στρατηγικής μιας καταστροφικής πορείας για τη χώρα και τους ανθρώπους της.
Ας μην τρέφουν αυταπάτες. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Αυτές τις ώρες αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας αναδεικνύοντας τον, όπως και σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές, πρώτη δύναμη. Το φορτίο της αξίωσης ενός τέτοιου εκλογικού αποτελέσματος είναι για όλους μας εξαιρετικά βαρύ. Είμαστε όλοι και όλες σε καθεστώς αυστηρής δοκιμής.

Όταν η ιστορία ανοίγει παράθυρα για ριζικές κοινωνικές αλλαγές, δεν περιμένει συνήθως για πολύ. Πως θα γίνει δυνατό η σημερινή πορεία απελευθέρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων να συνεχιστεί και να μετατραπεί σε ένα μεγάλο ενωτικό λαϊκό κίνημα με επίκεντρο μια συμπαραταγμένη αριστερά; Πως θα μπορέσουμε στο πλαίσιο μιας τέτοιας πορείας να οδηγηθούμε σε μια αριστερή διακυβέρνηση με ένα πολιτικό σχέδιο ανάσχεσης της πορείας καταστροφής της χώρας και επιστροφής στο μέλλον;
Σε αυτά και άλλα ερωτήματα πρέπει ο καθένας και όλοι μαζί να δώσουμε σήμερα, τώρα, με έμπνευση και δημιουργικότητα, με σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα τις πρέπουσες απαντήσεις. Με γνώμονα πάντα τις ανάγκες και προσδοκίες για μια ζωή που ν’ αξίζει σε ανθρώπους, της εργαζόμενης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Νάντια Βαλαβάνη
12.05.2012

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, 12.05.2012 Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, 12.05.2012 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 10:09:00 μ.μ. Rating: 5