Δήλωση για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις (μετέπειτα ν. 4092/2012), 29.10.2012

 Η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

" Με τη χθεσινή δήλωση του Υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ότι η Τρόικα απέρριψε την πρόταση - που είχαν διατυπώσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις,- για έγκριση κάθε ιδιωτικοποίησης χωριστά από τη Βουλή αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιος κανονίζει με τι απασχολείται και αποφασίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο:
Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. προκειμένου να εξασφαλίσουν το απρόσκοπτο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν ανέχονται τις πλέον στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Θεωρούν, αντίθετα, δικό τους δικαίωμα να υπαγορεύουν οι ίδιοι τις αποφάσεις της Βουλής και την ψήφο των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Μάλλον τους διαφεύγει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και κατά συνέπεια κανένας βουλευτής δεν μπορεί να δέχεται υπαγορεύσεις.
Επομένως και η ψήφος στην αυριανή βραδινή ονομαστική ψηφοφορία του ν/σ για την εκποίηση των ΔΕΚΟ και της ακίνητης κρατικής περιουσίας, θα είναι μια συνειδητή πράξη ανάληψης προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή."
 
Αθήνα 29.10.2012
Δήλωση για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις (μετέπειτα ν. 4092/2012), 29.10.2012 Δήλωση για το  υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις (μετέπειτα ν. 4092/2012),   29.10.2012 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 6:25:00 μ.μ. Rating: 5