Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ (3/9/2012)

Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη, βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη συμμετείχε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ και συζητώντας με τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε μεταξύ άλλων: 
• Οι εξελίξεις μετά τις εκλογές επιβεβαίωσαν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μνημόνιο δεν είναι δυνατό να γίνει καλύτερο και ότι χρειάζεται απαλλαγή από αυτό με ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Οι προεκλογικές προγραμματικές δηλώσεις των τριών κομμάτων χάρη στις οποίες βρέθηκαν στη κυβέρνηση, όπως και το μετεκλογικό κοινό τους σύμφωνο, αποδείχτηκαν «άχρηστα χαρτιά» πριν συμπληρωθεί ακόμη ο 1ος μήνας διακυβέρνησης. 
• Επεσήμανε ότι η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης είναι μια πολιτική με επίκεντρο το πακέτο των σχεδόν 12 δις μέτρων που οδηγεί με σιγουριά στην καταστροφή της εργαζόμενης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας.
• Το Υπουργείο Υγείας οργανώνει απεργοσπαστικό μηχανισμό απέναντι στους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, ενώ το ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Η Νάντια Βαλαβάνη τόνισε ότι ένας γιατρός που συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ σήμερα - αν τον πλήρωνε, γιατί δεν τον πληρώνει – από τις 2.000 ονομαστική μηνιαία αμοιβή που λαμβάνει αντιστοιχούν 1.350 ευρώ καθαρά. Αυτό σημαίνει ότι τη χασούρα (έξοδα ιατρείου) μπορούν να την πληρώσουν – και για πόσο διάστημα; - μόνο οι παλαιότεροι γιατροί, ενώ πρακτικά είναι αδύνατο να αντέξουν νέοι γιατροί που υπογράφουν σύμβαση μαζί του πέρα από μερικούς μήνες. 
• Ενώ δε γίνεται τίποτε το ουσιαστικό για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της θεσμοθετημένης μεγάλης φοροδιαφυγής, υπάρχει εξαπλασιασμός της φορολογίας μεταξύ 2011 και 2012 τον οποίο καλούνται να πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι» μισθωτοί και συνταξιούχοι.
 • Το πού το πάει η κυβέρνηση με τις ιδιωτικοποιήσεις φάνηκε από την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία θυσιάστηκε για να διασωθεί η Πειραιώς. Μεγαλύτερο ακόμη σκάνδαλο προμηνύεται με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών για την καλύτερη εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, του οποίου η δήλωση ότι είναι «μη βιώσιμο», όταν δυο χρόνια πριν είχε αναδειχθεί πρώτο στο κρας-τεστ των ελληνικών τραπεζών και 3η καλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, οδήγησε τη μετοχή του εκτός διαπραγμάτευσης προφανώς προετοιμάζοντας λύση ανάλογη με αυτή της Αγροτικής 
 • Η Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να οργανώσουν συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που συζητά αυτές τις μέρες η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αθήνα, 3.09.2012
Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ (3/9/2012) Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ  (3/9/2012) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 5:43:00 μ.μ. Rating: 5