Δήλωση της Ν. Βαλαβάνη για το Ελληνικό

ΔΗΛΩΣΗ της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ 

 «Φρένο» στο ξεπούλημα του Ελληνικού 

 Η βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά για την δικαστική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πώληση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development, μετά από εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς: 

«Με δηλώσεις μου στις 31.10.2014 και στις 9.11.2014 ζητούσα την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του κυριολεκτικού ξεπουλήματος του Ελληνικού σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο του Ομίλου της Lamda Development της Οικογένειας Λάτση: Στο 1/6, σε σημερινές τιμές, της υποβαθμισμένης τιμής του, σύμφωνα με μελέτη αξιολόγησης του ΤΕΕ, ακόμα σήμερα θεσμικού συμβούλου της κυβέρνησης για τεχνικά θέματα, αν και η τελευταία φαίνεται να το έχει ξεχάσει. 

 Η Προκαταρκτική Έρευνα για απιστία του Επίκουρου Εισαγγελέα Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση κατ’ εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ελένης Ράικου, συνυπολογίζοντας: 
• την αίτηση ανάκλησης της Περιφέρειας Αττικής κατά της απόφασης του Στ' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνέδριου
 • τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών και
 • τον ορισμό δύο πραγματογνωμόνων, που θα αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής, κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση. 

Κι είναι πολύ θετικό ότι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δείχνουν την επιβαλλόμενη ευαισθησία.

 Από πολιτική άποψη, ωστόσο, κύριος στόχος δεν είναι η διαπίστωση αν έχει διαπραχθεί ή όχι από τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα, λόγω του ύψους του ποσού, σε βαθμό κακουργήματος, γιατί αυτό αφορά αποκλειστικά το σκέλος της συμπεριφοράς του Ελληνικού Δημόσιου. Ζητούμενο είναι να μην προχωρήσει η κατάθεση της Σύμβασης Πώλησης για έγκριση από την Ελληνική Βουλή, ώστε να μην συμπληρωθούν οι υπογραφές, που έχει ήδη βάλει το ΤΑΙΠΕΔ, με αυτές του Ελληνικού Δημοσίου: Ως γνωστόν, σ’ αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε σύμβαση η γνωστή φωτογραφική (ν)τροπολογία, που θα καθιστά το Δημόσιο υπόλογο αποζημίωσης για κάθε καθυστέρηση της «επένδυσης» από υπηρεσίες του (π.χ. Αρχαιολογία, Πολεοδομία), πολύ περισσότερο δε στην περίπτωση επανεξέτασης της Σύμβασης από μεριάς μιας νέας κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ας σκεφτεί πολύ καλά η κυβέρνηση κι ας μην επιχειρήσει το ενδεχόμενο να φέρει τη Σύμβαση για έγκριση σε μια, ουσιαστικά προεκλογική, Βουλή, με τη χώρα στα πρόθυρα εκλογών για αλλαγή κατεύθυνσης και με μια δικαστική διαδικασία και μια δικαστική έρευνα σ’ εξέλιξη.» 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 18.12.2014
Δήλωση της Ν. Βαλαβάνη για το Ελληνικό Δήλωση της Ν. Βαλαβάνη για το Ελληνικό Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 8:38:00 π.μ. Rating: 5