5.6.2019 ΔΤ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ OPEN ΓΙΑ ΤO ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ


Δελτίο Τύπου

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ OPEN
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
 ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Προχθές, Δευτέρα 3.6.2019, στην εκπομπή της ΕΡΤ OPEN «Με άποψη» του Βασίλη Μακρίδη και της Μαρίας Καλύβα-Πρίφτη, η Νάντια Βαλαβάνη έδωσε μια δίωρη συνέντευξη.


Το πρώτο μέρος της, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και τι θα έπρεπε να γίνει μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, επισυνάφθηκε σε χθεσινό Δελτίο Τύπου. 

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης αφορά την κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η Παλαιστινιακή υπόθεση και τις τελευταίες εξελίξεις στο φόντο του Deal of the Century του Τραμπ (βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Παλαιστινίων με αντάλλαγμα την παραίτηση τους από τις εθνικές και πολιτικές τους διεκδικήσεις), της «απαλλοτρίωσης» της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Κράτους του Ισραήλ κόντρα στις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις επιπτώσεις από τον περυσινό Νόμο περί Έθνους-Κράτους, που καθιστά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ισραήλ επίσημα κράτος αποκλειστικά για τους Εβραίους κατοίκους του, παραγράφοντας συνταγματικά τα δικαιώματα ισοτιμίας και ισονομίας του 25% του πληθυσμού του. Γίνεται επίσης εκτενής συζήτηση για την περιπλοκή της Ισραηλινής πολιτικής σκηνής λόγω της παραπομπής του Πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου για διαφθορά από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και την κατάρρευση των συνομιλιών για τη δημιουργία μιας νέας δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα του Απρίλη με αντάλλαγμα ένα νόμο που θα θωρακίζει με ασυλία τον Πρωθυπουργό, που οδήγησε στην κήρυξη επαναληπτικών εκλογών στο Ισραήλ για τις 17 Σεπτεμβρίου. 

Επισυνάπτεται το ηχητικό αρχείο από το δεύτερο μέρος της εκπομπής.






Αθήνα, 5.6.2019



5.6.2019 ΔΤ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ OPEN ΓΙΑ ΤO ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ 5.6.2019 ΔΤ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ OPEN ΓΙΑ ΤO ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 12:21:00 μ.μ. Rating: 5