Επιστολή της Ν.Βαλαβάνη για πρόσβαση στην επικοινωνία, 15.2.2020


Αγαπητές φίλες και φίλοι,




Πολλές και πολλοί από σας από το 2012, αρκετοί και αρκετές από κάποιο σημείο στα ενδιάμεσα χρόνια, παίρνετε από μένα τα κείμενα μου μαζικής αποστολής - κατά κανόνα άρθρα ή κείμενα που έχουν ήδη δημοσιευτεί σε κάποια εφημερίδα, περιοδικό ή βιβλίο, ηχητικά ντοκουμέντα από ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ή βίντεο από πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλιοπαρουσιάσεις στις οποίες συμμετείχα -, μέσω της διεύθυνσης nvalavani@parliament.gr.

Δυστυχώς εδώ και 15 μέρες η Βουλή μου “έκοψε” (σύμφωνα με τον κανονισμό της) το parliament.gr, καθώς έχουν συμπληρωθεί δυο εκλογικές αναμετρήσεις από τότε που σταμάτησα να είμαι βουλευτής.  Το parliament.gr ήταν ένα εξαιρετικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, καθώς επιτρέπει ταυτόχρονη αποστολή κειμένων σε χιλιάδες ανθρώπους, τα οποία όντως φθάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους καθώς όλα τα γνωστά μέιλ “αναγνωρίζουν” ότι δεν πρόκειται για αποστολή διαφημίσεων, ώστε να τα στέλνουν στα spam. Με τη βοήθεια φίλων που ξέρουν πολύ περισσότερα από μένα μελετήσαμε την κατάσταση, αλλά το ιντερνετ σήμερα δεν είναι πια το ίντερνετ που ξέραμε, είναι εξαιρετικά εμπορευματικοποιημένο, δηλ. έχουν περιοριστεί εξαιρετικά οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν. (Η εναλλακτική “λύση” κοστίζει ως ετήσια συνδρομή όσο θα πλήρωνα αν αγόραζα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή το χρόνο, καθώς υποτίθεται ότι μόνο εταιρείες έχουν ανάγκη να στείλουν ένα κείμενο σε χιλιάδες ανθρώπους ταυτόχρονα.)
 
Η λύση που καταλήξαμε είναι αυτή της χρήσης του δωρεάν τμήματος από πλατφόρμες που στέλνουν
newsletter, μια λύση που εμπεριέχει βέβαια τον κίνδυνο να μη δείτε ποτέ  τα κείμενα που θα στέλνω, καθώς μπορεί να καταλήγουν στη “θυρίδα” σας για spam. Θα το διακινδυνεύσω, καθώς για ανθρώπους σαν κι εμένα σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι ισχύει όντως η γνωστή φράση - της Θάτσερ, του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων και της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  - “ΤΙΝΑ” (“There Is No Alternative”)!

Από αυτή την Κυριακή 16.02.2020, λοιπόν, ξεκινώντας με άρθρο μου που συμπεριλαμβάνεται σε ειδικό ένθετο της εφημερίδας “Πελοπόννησος” με θέμα “Επιστροφή στην κανονικότητα” και δημοσιεύεται ταυτόχρονα στην εφημερίδα, τα κείμενα μου για μαζική αποστολή θα στέλνονται πλέον από το δωρεάν τμήμα που διαθέτουν πλατφόρμες για newsletterς. Δε χρειάζεται εγγραφή, ενώ αν για οποιοδήποτε λόγο δε θέλετε πλέον να λαμβάνετε κείμενα μου, αρκεί να κάνετε “κλικ” στην απεγγραφή.

Μέσα στις δυο επόμενες βδομάδες ελπίζω να συμπληρώσω τις αποστολές με newsletter με τη δημιουργία ενός googlegroup, στο οποίο όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα εξασφαλίζουν ότι τα ίδια κείμενα θα φθάνουν σίγουρα στα “Εισερχόμενα” τους. Για συμμετοχή στο googlegroup, ωστόσο, θα πρέπει όταν φτάσει το σχετικό κείμενο στο μέιλ σας, να εγγραφείτε οι ίδιοι.

Υπενθυμίζω επίσης ότι αυτά τα κείμενα εξακολουθούν ν'  αναρτούνται κανονικά στο μπλογκ μου www.nadiavalavani.gr

Ξανά, όλα αυτά μόνο για κείμενα “μαζικής αποστολής”, που έχουν ήδη δημοσιευτεί.  Για ατομική επικοινωνία μεταξύ μας ή για οποιοδήποτε σχόλιο για αυτά τα κείμενα, ισχύει αποκλειστικά η νέα διεύθυνση μου valavaninadia@gmail.com (καθώς τον περασμένο Δεκέμβρη “χάκαραν” το παλιό μου μέιλ nvalavani@gmail.com).

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας τόσα χρόνια μαζί μου. Και, όσες και όσοι ενδιαφέρεστε 1-2 φορές το μήνα να λαμβάνετε κάτι από μένα, ας μπείτε στον κόπο να κάνετε μια φορά τη βδομάδα ένα έλεγχο στα spam σας, καλού-κακού!

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επαφή που διατηρήσαμε τόσα χρόνια τώρα

                                             Νάντια Βαλαβάνη

Επιστολή της Ν.Βαλαβάνη για πρόσβαση στην επικοινωνία, 15.2.2020 Επιστολή της Ν.Βαλαβάνη για πρόσβαση στην επικοινωνία, 15.2.2020 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 7:38:00 μ.μ. Rating: 5