16.11.2023 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σύντομο βίντεο με αποσπάσματα από τις ομιλίες και την κατάθεση στεφανιού στη συγκλονιστική εκδήλωση ΦΣ της Αθήνας στο προαύλιο του ΕΜΠ

 





Σύντομο βίντεο με αποσπάσματα από τις ομιλίες όλων 
και την κατάθεση του στεφανιού των ΦΣ της Αθήνας


Απ'  όλες - κι ήταν πάρα πολλές - τις εκδηλώσεις κάθε είδους για τα 50χρονα του Πολυτεχνείου που συμμετείχα προσωπικά, αυτή ήταν η πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή, στα όρια του συγκλονιστικού. Συνδιοργανώθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, που επειδή τα ΔΣ τους - αν κι εκλεγμένα την άνοιξη - δε λειτουργούν, χρειάστηκε να κάνουν ΓΣ για ν'  αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν. Έγινε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου την παραμονή το βράδυ, επειδή ο Πρύτανης του ΕΜΠ αρνήθηκε να παραχωρήσει οποιαδήποτε αίθουσα ή αμφιθέατρο (αν και συμμετείχαν όλοι οι ΦΣ του ΕΜΠ). Την παρακολούθησαν περίπου 1500 άτομα, οι 200 της γενιάς μου, οι υπόλοιποι φοιτητές. 




Με το τέλος της, κοντά 11 το βράδυ, μας ζητήθηκε να καταθέσουμε από κοινού το στεφάνι των ΦΣ της Αθήνας. Ακολούθησε μια συγκλονιστική πορεία με πολλά τραγούδια, αντάρτικα κι εργατικά, μέσα στο σκοτάδι. Τα τραγούδια συνεχίστηκαν μέχρι την αναχώρηση όλων από την - εντελώς σπάνια ανοιχτή μετά από εκείνη τη βραδιά του Νοέμβρη 1973 - κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου λίγο πριν τα μεσάνυχτα.




Το μοντάζ για το βιντεάκι, διάρκειας 20' με σύντομα αποσπάσματα απ'  όλους τους ομιλητές και το τραγούδι της στιγμής κατάθεσης του στεφανιού των ΦΣ, έγινε από τους φοιτητές.

                                                                                                 Νάντια Βαλαβάνη, 13.12.2023







16.11.2023 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σύντομο βίντεο με αποσπάσματα από τις ομιλίες και την κατάθεση στεφανιού στη συγκλονιστική εκδήλωση ΦΣ της Αθήνας στο προαύλιο του ΕΜΠ 16.11.2023 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σύντομο βίντεο με αποσπάσματα από τις ομιλίες και την κατάθεση στεφανιού στη συγκλονιστική εκδήλωση ΦΣ της Αθήνας στο προαύλιο του ΕΜΠ Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 4:35:00 μ.μ. Rating: 5