«Άμεσος κίνδυνος επανάληψης της τραγωδίας με το PSI»: Δήλωση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, 28.11.2012

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Βαλαβάνη 
συμμετείχε σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 
στην πρωινή εκπομπή «Τώρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ 
(δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου) 

 Η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ σχετικά με την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, τόνισε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος επανάληψης της τραγωδίας αυτής της άνοιξης με το PSI, στο πλαίσιο του οποίου η Ελλάδα «κούρεψε τον εαυτό της»: 

Κινδυνεύουν τα, ήδη αποδεκατισμένα μετά το PSI, «νέα» ομόλογα των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης να μειωθούν κατά 5,5 δις ευρώ - με αποτέλεσμα παραπέρα «κούρεμα» των συντάξεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Όσο για τις ελληνικές τράπεζες, εμφανίζεται με μεγάλη βεβαιότητα το ενδεχόμενο «κουρέματος» άλλων 10 δις ευρώ, το οποίο θα αυξήσει ισόποσα τις ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση τους, πριν ακόμη πάρουν τη οφειλόμενη δεύτερη δόση ανακεφαλαιοποίησης των 23,8 δις ευρώ. 

Ενώ τυχόν "αναγκαστική" συμμετοχή των ομολογιούχων στο νέο «κούρεμα» θα καταστήσει «άχρηστα χαρτιά» τα ομόλογα τους, μεγάλο μέρος απ’ το οποίο λήγει το 2040. 

Αυτά δείχνουν όλο το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής στο φόντο της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται σήμερα ο ελληνικός λαός. 

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012
«Άμεσος κίνδυνος επανάληψης της τραγωδίας με το PSI»: Δήλωση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, 28.11.2012  «Άμεσος κίνδυνος επανάληψης της τραγωδίας με το PSI»: Δήλωση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, 28.11.2012 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 3:01:00 μ.μ. Rating: 5