Δήλωση σχετικά με το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», 18/1/2013

Η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

"Απόψε, Παρασκευή βράδυ, το ΥΠΟΙΚ και η Τράπεζα της Ελλάδος «εξαφάνισαν» με απόφασή τους, που προετοίμαζαν ήδη από τον Αύγουστο του 2012, με τη γνωστή δήλωση του κυρίου Στουρνάρα περί μη βιωσιμότητάς του, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: την ιστορική, κατεξοχήν τράπεζα λαϊκής αποταμίευσης στη χώρα μας, και ταυτόχρονα την τράπεζα με τους καλύτερους οικονομικούς δείκτες, σύμφωνα με την Blackrock.

Με την απόφαση αυτή καταργείται η τελευταία δημόσια τράπεζα στην Ελλάδα και μηδενίζονται, με ληστρικό τρόπο, οι αποταμιεύσεις των 72000 μικρομετόχων της.

Η δημιουργία, απόψε, μιας «μεταβατικής», πλήρως ανακεφαλαιοποιημένης τράπεζας με όλα τα στοιχεία ενεργητικού του ΤΤ και χωρίς τις, εξαιρετικά περιορισμένες, επισφάλειές του, με αποκλειστικό μέτοχο το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στόχο να εκχωρηθεί χαριστικά και με «προίκα», κατά τα πρότυπα της Αγροτικής, όσο γίνεται γρηγορότερα σε κάποια από τις τρεις λεγόμενες «συστημικές» τράπεζες, αποτελεί πολύ ακριβότερη λύση από την αυτοτελή ανακεφαλαιοποίηση του ΤΤ, το αυξημένο κόστος της οποίας καλούνται να σηκώσουν και πάλι οι γνωστοί έλληνες φορολογούμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ δεν αναφέρει κουβέντα για τη διασφάλιση ούτε των θέσεων εργασίας των 3500 υπαλλήλων του ΤΤ, ούτε των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Ζητούμε τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους, και την πλήρη αποζημίωση των 72000 μικρομετόχων της τράπεζας."

18/1/2013
Δήλωση σχετικά με το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», 18/1/2013 Δήλωση σχετικά με το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», 18/1/2013 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 3:19:00 μ.μ. Rating: 5