Αναφορά στους επιστρατευμένους ναυτεργάτες και στους υπό απόλυση συμβασιούχους της ΕΡΤ, 6.2.2013

Αναφορά της Νάντιας Βαλαβάνη κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το ν/σχ για τα ελάχιστα αποθέματα πετρέλαιου, στους επιστρατευμένους ναυτεργάτες και στους 61 συμβασιούχους εργαζόμενους της ΕΡΤ, των οποίων οι συμβάσεις τερματίζονται την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013.

 Κλείνοντας την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την παράδοση μέσω ΤΑΙΠΕΔ όλων των απόρρητων στοιχείων, οικονομικών και στρατιωτικών, των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών στους υποψήφιους επενδυτές της τελικής φάσης (κατά κανόνα μέχρι 4 εταιρείες), η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε επίσης στην επιστράτευση των ναυτεργατών και στη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των 61 συμβασιούχων δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ αυτή την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου. Αφού κατέθεσε στα πρακτικά κείμενο με το τρέχον νομικό πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλγαρία, που απαγορεύει την κοινοποίηση εμπορικών και κρατικών μυστικών κατά τη διαδικασία ελέγχου due diligence, η Νάντια Βαλαβάνη κατέληξε ότι:

«Μια χώρα που επιστρατεύει ναυτεργάτες απλήρωτους επί 6 μήνες, δηλαδή τους επιβάλλει σχέσεις καταναγκαστικής εργασίας που απαγορεύονται ρητά από το Σύνταγμα, που ετοιμάζεται αυτή την Παρασκευή να απολύσει 61 συμβασιούχους της ΝΕΤ μπροστά και πίσω από τις οθόνες, από τους αφανείς ήρωες που κάνουν όλη τη δουλειά πίσω από τις κάμερες, μέχρι τους δημοσιογράφους που κρατούν όλο το πολιτικό πρόγραμμα, από τον Κώστα Αρβανίτη στην πρωϊνή ζώνη μέχρι την Έλλη Στάη στη βραδινή ζώνη, για ένα και μόνο λόγο, για να πετύχει η Κυβέρνηση ακόμη ασφυκτικότερη πολιτική χειραγώγηση μέσα από τη δημόσια τηλεόραση, είναι σε χειρότερη κατάσταση και από θεσμική άποψη από τη Βουλγαρία».

 Η Νάντια Βαλαβάνη κάλεσε την Κυβέρνηση να άρει άμεσα την επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο Μετρό. Και να μετατρέψει τις συμβάσεις και των 61 εργαζομένων στη ΝΕΤ-ΕΤ3, Κρατικά Ραδιόφωνα και στο site της ΕΡΤ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ή να τις ανανεώσει έστω και για ένα χρόνο όλες.

Αθήνα, 6.2.2013
Αναφορά στους επιστρατευμένους ναυτεργάτες και στους υπό απόλυση συμβασιούχους της ΕΡΤ, 6.2.2013 Αναφορά στους επιστρατευμένους ναυτεργάτες και στους υπό απόλυση  συμβασιούχους  της ΕΡΤ,  6.2.2013 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 4:51:00 μ.μ. Rating: 5