ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠO ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (18.7.2014)ΔΗΛΩΣΗ

ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΜετά την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας η βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινοβραδινή εξαπόλυση από το Ισραήλ χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας φέρνει τη διεθνή κοινότητα ενώπιον των ευθυνών της. Χθες, μερικές ώρες πριν τη χερσαία επέμβαση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη απευθύνει έκκληση για τον εδώ και τώρα τερματισμό των βομβαρδισμών και της αιματοχυσίας, του εποικισμού και του αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτές τις στιγμές επιβάλλεται η άμεση απόσυρση των χερσαίων δυνάμεων, το τέλος των βομβαρδισμών και η εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας του 2012 που παραβίασε το Ισραήλ, υπό την επιτόπια διεθνή επιτήρηση του ΟΗΕ. Μετά και τους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες, δεν είναι δυνατόν η διεθνής κοινότητα να μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Η διεθνής κοινότητα - και μαζί η Ελληνική Κυβέρνηση και διπλωματία - πρέπει να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους.»

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 18.7.2014
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠO ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (18.7.2014) ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠO ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (18.7.2014) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 1:01:00 μ.μ. Rating: 5