ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ 

«Ερωτάται η κυβέρνηση: Θα υποστηρίξει τη συνέχιση των αντιποίνων εναντίον της Ρωσίας;»


Η βουλευτής Β΄Αθήνας, υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Σαμαρά: 

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζων Μπάιντεν, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου (15.7.2014), σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μπάιντεν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας «οι ηγέτες συμφώνησαν σχετικά με την Ουκρανία ότι η συνεχιζόμενη παροχή βαρέως οπλισμού και εφοδίων από τη Ρωσία σε αποσχιστικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία απαιτούσε σταθερή και ενοποιημένη ανταπόδοση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ». Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων των διεθνών ΜΜΕ ότι η Ελλάδα είναι μια από τις 9 χώρες της ΕΕ, που θα μπλόκαραν τις κυρώσεις στην αποψινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Ερωτάται η Ελληνική Κυβέρνηση: Προτίθεται τελικά να υποστηρίξει τη συνέχιση και διεύρυνση των αντιποίνων εναντίον της Ρωσίας από τις χώρες της ΕΕ; Αν ναι, αντιλαμβάνεται τις άμεσες και γενικότερες επιπτώσεις για τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, και ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς, όπως ο τουρισμός; Ή για τη στήριξη των θέσεων της χώρας στα διεθνή fora;». 

Το Γραφείο Τύπου 

Αθήνα, 16.7.2014
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 11:23:00 π.μ. Rating: 5