11.6.2018 Συνέντευξη τύπου, το κείμενο και οι υπογραφές της Πρωτοβουλίας των 1-1-4


10 σημεία για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την ΕνότηταΠρωτοβουλία των 1-1-4
για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα

Δελτίο Τύπου
Για τη συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα, που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, 11/06.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 11/06, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4, στην Αθήνα, συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα, στην οποία παρουσιάστηκε το κείμενο 10 σημείων, που υπογράφουν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες.
Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας περιγράφεται με σαφήνεια στο κείμενο των 10 σημείων: «Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και  κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά  χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο». (Απόσπασμα από τη Διακήρυξη των 1-1-4)
Το κείμενο αυτό υπογράφουν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες, «μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα».
Στη συνέντευξη τύπου, που συντόνισε η Άννα Αμπατζόγλου, υποψήφια διδάκτορας Ελληνικής Λογοτεχνίας, μίλησαν οι Αλέκος Αλαβάνος, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη από τη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέντευξη ανακοινώθηκε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί γιατί βρίσκεται εκτός Αθήνας.
Στη συνέντευξη τύπου παρέμβηκαν επίσης ο Γιάννης Ζερβός, πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κόμματος Πειρατών, ο Μάκης Σταύρου, από τη Συμμαχία για τα Κοινά, ο Βαγγέλης Πισσίας, από τη Διεθνή Επιτροπή για την Ειρήνευση στη Συρία, ο Τάσος Καραγεώργος, από το Κίνημα Αλληλεγγύη Ανυπακοή Ανατροπή (ΑΛΑΝΥΑ).
Σας επισυνάπτουμε το κείμενο των 10 σημείων και τη λίστα με τους 114 που υπογράφουν.

Αθήνα, 11.06.2018

Για Επικοινωνία :
Μαρία Ισίδου 6972676741,                    Ζωή Κουμπιού 6973928776


Δέκα Σημεία για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα - Κείμενο Υπογραφών

"Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό", ανήκουν στον λαό "και ασκούνται από τον λαό"

Εθνικό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού, Κορυσχάδες Ευρυτανίας, 27 Μαϊου 1944

Εμείς, όσες κι όσοι, υπογράφουμε αυτό το κείμενο:
Πρώτο: Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την άγρια επίθεση ενάντια στην κοινωνία, στον κόσμο της εργασίας, στη νέα γενιά και με τον εξευτελισμό της Ελλάδας, αποτέλεσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το τέλος του τρίτου προγράμματος δεν εγκαινιάζει καμία ανάπτυξη και απαλλαγή από το μνημονιακό καθεστώς και την ξένη κηδεμονία. Από το 2010, πέρα από το πάγιο καθεστώς εξάρτησης της σύγχρονης εποχής, οι κυβερνήσεις έχουν δεσμεύσει την Ελλάδα σε καθεστώς άμεσης επιτροπείας για δεκαετίες, σε κατάσταση στασιμότητας και αναπτυξιακής καθήλωσης. Η κρίση είναι οικονομική, κοινωνική, πολιτική, εκπαιδευτική, επικοινωνιακή, αξιακή, δηλαδή καθολική, κρίση πολιτισμού. Η πατρίδα μας βρίσκεται εν κινδύνω.
Δεύτερο: Γνωρίζουμε ότι ο τόπος μας διαθέτει άφθονες δυνατότητες ανάπτυξης και πλούτου, φτάνει να αξιοποιηθούν με αυτοπεποίθηση και όραμα οι υποδομές του που σήμερα λεηλατούνται, το διψασμένο για δημιουργία ανθρώπινο δυναμικό του, η στρατηγική γεωγραφική του θέση, ο φυσικός του πλούτος. Εμπνεόμαστε από τις παρακαταθήκες μεγάλων ιστορικών, εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας, από τις ιστορικές στιγμές θυσίας και ανιδιοτέλειας, από την πολύτιμη κληρονομιά δημιουργικού πνεύματος  και επινοητικότητας που μας έρχονται από το βάθος του ιστορικού  παρελθόντος αυτού του τόπου. Από την ικανότητα του λαού μας όχι απλώς να επιβιώνει με αξιοπρέπεια σε ένα διεθνές περιβάλλον, αλλά να δημιουργεί επαναστατικές καινοτομίες στους πολιτικούς θεσμούς, την επιστήμη, τα γράμματα και την τέχνη. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να καταδικάσει σε λήθη την ιστορική μας μνήμη.
Τρίτο: Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει εναλλακτική λύση που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της οικονομίας και της πατρίδας μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε εμπεριστατωμένες συλλογικές και ατομικές μελέτες, στηριγμένες στη διεθνή εμπειρία,  που μπορούν να φέρουν μια ουσιαστική υπέρβαση της ύφεσης και της επακόλουθης στασιμότητας ικανοποιώντας τις λαϊκές ανάγκες. Για μας κάθε πρόγραμμα απαιτεί τη συμμετοχή και τη σφραγίδα του λαού, που συστηματικά έχει τεθεί από τρόικα και κυβερνήσεις σε ζώνη αποκλεισμού. Οι Ελληνίδες κι Έλληνες επιστήμονες καλούνται να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, την ερευνητική τους πείρα, τις δημιουργικές ιδέες με στόχο την ανοικοδόμηση μέσα από τα σημερινά ερείπια και την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας του 21ου αιώνα.
Τέταρτο: Κρίνουμε ως άμεσα αναγκαία: Την τόνωση της ενεργού ζήτησης. Την ταχεία αποκλιμάκωση της φορολογίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ. Την παράλληλη επεκτατική δημοσιονομική πολιτική για την ανακούφιση του λαού, κι ιδιαίτερα τη στήριξη των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Την αύξηση των επενδύσεων στον δημόσιο, ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα. Τη δημιουργία του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου με την απαλλαγή του προϋπολογισμού από τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και με τη χρήση των νομισματικών εργαλείων, αποδομώντας έτσι τη λογική ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν χρήματα». Την προώθηση, με αξιοποίηση όλων των δυνατών μέσων, μιας βαθιάς διαγραφής χρέους. Την ταχεία, με αυτόν τον τρόπο, μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και αμοιβής. Την εξυγίανση και αναπτυξιακή αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα σε δημόσια βάση, που θα στηρίζει τις νέες αναπτυξιακές πολιτικές. Τον σχεδιασμό μιας μεσοπρόθεσμης βιομηχανικής και αγροτικής πολιτικής για την αλλαγή της στρεβλής δομής της οικονομίας. Την ενεργή συμμετοχή της χώρας στην παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση από την οποία είναι στην ουσία απούσα. Η παραγωγική ανασυγκρότηση προϋποθέτει τελικά την εθνικοποίηση των ΔΕΚΟ και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
Πέμπτο: Θεωρούμε ότι οι νέες πολιτικές απαιτούν την κατάκτηση και εδραίωση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να είμαστε με υπερηφάνεια πολίτες της Ελλάδας και με αξιοπρέπεια πολίτες της ηπείρου μας και του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται βαθιά δημοκρατική τομή στη Δημόσια Διοίκηση, με εκσυγχρονισμό, αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, με αποτελεσματική καταπολέμηση της αναξιοκρατίας, κομματικοποίησης, διαφθοράς, διαπλοκής, ατιμωρησίας. Η εμπέδωση της λαϊκής κυριαρχίας θα στηριχτεί στη συγκρότηση Συντακτικής Συνέλευσης για την ψήφιση από τον λαό νέου Συντάγματος, που θα θέτει μεταξύ άλλων το δικαίωμα ζωής και εργασίας των πολιτών υπεράνω των απαιτήσεων των δανειστών. Η Δικαιοσύνη αντί για προνομιακό όργανο των πλουσίων, χρειάζεται βαθιές τομές για να γίνει καταφύγιο των πιο αδύναμων πολιτών. Απαιτείται η συντριπτική ήττα του σημερινού εργοδοτικού, κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και η εκ βάθρων αναγέννηση ενός συμμετοχικού, δημοκρατικού, ταξικού κινήματος, που η πηγή του είναι ο τόπος εργασίας.
Έκτο: Θέτουμε, ζώντας σε μια περιοχή ρευστότητας και ανασφάλειας, αμερικανικών και ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, συγκρούσεων και περιφερειακών ηγεμονισμών, στρατιωτικών εισβολών και τοπικών πολέμων, ως κεντρικό μας στόχο την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της πατρίδας μας. Οι αρχές αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν αποτελούν εμπόδιο αλλά προϋπόθεση της καλής γειτονίας, βασικού και μόνιμου στόχου μας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε από κανένα υπερεθνικό οργανισμό να τίθεται υπεράνω ή να θέτει υπό αίρεση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η ανασυγκρότηση της οικονομίας και η ανάκαμψη του φρονήματος του λαού μας είναι κεντρικές προϋποθέσεις ώστε η χώρα μας να είναι διεθνώς σεβαστή. Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της ειρήνης, της εθνικής κυριαρχίας, της ισότιμης συνεργασίας και της αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς, μακριά από τους όποιους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας. Η παρουσία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν εγγυάται την ειρήνη ούτε την εθνική μας κυριαρχία.
Έβδομο: Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και  κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά  χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο.
Όγδοο: Ζούμε σε χρόνια που από τη νεολαία έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα να έχει όραμα, ακόμα και να ονειρεύεται. Οι νέοι άνθρωποι σηκώνουν το βάρος της κρίσης μαζί με τη μισθωτή εργασία και τα μεσαία στρώματα. Επί μια δεκαετία η νεολαία χτυπιέται αλύπητα στην εκπαίδευση, την αγορά εργασίας και τους χώρους δουλειάς. Η χώρα μας έχει χάσει μισό εκατομμύριο εκπαιδευμένους ανθρώπους, μια ολόκληρη γενιά πτυχιούχων, που στην πιο παραγωγική τους ηλικία οδηγήθηκαν στη μετανάστευση. Μπορούμε να απελευθερώσουμε τον καταπιεσμένο δυναμισμό, την έμπνευση, τον πειραματισμό, την εφευρετικότητα, την αισιόδοξη ματιά της νέας γενιάς. Η εκπαίδευση θα γίνει η ατμομηχανή της αναγέννησης και η απασχόληση των νέων από τις πρώτες επιλογές.
Ένατο: Συνυπογράφουμε το κείμενο: Όσες και όσοι πιστεύουμε ότι οι αναγκαίες αυτές αλλαγές είναι ασυμβίβαστες με την παραμονή στην Ευρωζώνη και οδηγούν σε ρήξη με την ΕΕ. Όσες και όσοι, παράλληλα, προτάσσουν την εφαρμογή ενός προγράμματος ανασυγκρότησης και μετασχηματισμών της χώρας και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ν’ ανακοπεί απ’ οποιονδήποτε εκβιασμό ή τελεσίγραφο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οιουδήποτε άλλου. Καλούμε όλες και όλους που συμμερίζονται αυτές τις σκέψεις να ενώσουμε τις δυνάμεις μας: μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα. Να συνδυάσουμε την ισχύ της ενότητας με το εύρος της διαφορετικότητας. Έχουμε συνείδηση  ότι, ιδιαίτερα με τη σημερινή διακυβέρνηση, έχει πληγεί σε βάθος η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κάθε πολιτική δράση για εναλλακτική λύση κι οφείλουμε να αγωνισθούμε σκληρά για να την αποκαταστήσουμε. Η μόνη εγγύηση μας γι’ αυτό θα είναι η δράση μας.  
Δέκατο: Δεσμευόμαστε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης υπογραφών, που θα είναι η πρώτη ένδειξη στήριξης και γενναίας απόφασης για την κοινή μας πρωτοβουλία, να προχωρήσουμε σε ευρείες συναντήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να συζητήσουμε για τους τρόπους συνεργασίας, κοινής δράσης, αγωνιστικής παρουσίας όλων των κινήσεων και προσώπων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Στο χέρι μας είναι να αποτελέσει το 2018 τομή για τη δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος για μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, που θα συμβάλει στην ανακοπή και στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Για να ανοίξει ένας νέος ορίζοντας ειρηνικής επανάστασης και λυτρωτικής απελευθέρωσης του λαού μας.1
Αλαβάνος Αλέκος
Σχέδιο Β
2
Αλαβάνος Γιάννης
Αγρ. τοπογράφος μηχανικός, πρώην πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
3
Αμμανατίδου Πασχαλίδου Λίτσα
Επαγγελματίας, πρώην βουλευτής
4
Αμπατζόγλου Άννα
Υποψήφια δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας
5
Αναστασιάδης  Κίμων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, πρόεδρος ΜΑΧΩΜΕ
6
Ανδρεάδης Γιάνγκος
Καθηγητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης
7
Αντωνίου Μαρία
Εκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος Λαμίας
8
Ασπρογέρακας Κώστας
Δικηγόρος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου
9
Βαλαβάνη  Νάντια
Συγγραφέας, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής και υπουργός
10
Βρεττάκος Ηλίας
Μέλος του Δ.Σ. του Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ, πρώην αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
11
Γέρου Κάτια
Ηθοποιός
12
Γεωργακάκη Ροδή
Δημοτική σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης, πρώην αντιδήμαρχος
13
Γιαλαμάς Τάκης
Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας
14
Γιολδάσης Βασίλης
Μέλος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
15
Γκιτάκος Βασίλης
Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ
16
Γλέζος Μανώλης
Αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης, πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής
17
Γούναρης  Θανάσης
Εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Δ.Ε. του Κόμματος των Πειρατών
18
Δελημήτρος Κώστας
Φυσικός, εργαζόμενος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην βουλευτής
19
Δερμιτζάκης Κωστής
Φαρμακοποιός, πρώην βουλευτής
20
Δούκας Γιάννης
Πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ και μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ
21
Ζάννας Ζήσης
Φαρμακοποιός, πρώην βουλευτής
22
Ζαρωτιάδης Γρηγόρης
Αν. καθηγητήςτου Τμήματος  Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, μέλος του Ε.Γ. της Σοσιαλιστικής Προοπτικής
23
Ζαφείρης Ανδρέας
Εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του  ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ
24
Ζαχαριάς Κώστας
Γιατρός ΕΣΥ, πρώην βουλευτής
25
Ζερδελής Γιάννης
Γιατρός, πρώην βουλευτής
26
Ζούτσος Νίκος
Εκπαιδευτικός, Γ.Γ. Α' ΕΛΜΕ, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου
27
Ήσυχος Κώστας
Πρώην βουλευτής και υπουργός
28
Θανοπούλου Κατερίνα
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής
29
Θεοδόση Αυγή
Πρώην δημοτική σύμβουλος 5ου διαμερίσματος Αθηνών, πρώην διευθύντρια Εμπορικής Τράπεζας
30
Θεοδωρόπουλος Σαράντος
Δικηγόρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Ωφειλών
31
Ιωαννίδης Ηλίας
Επαγγελματίας, πρώην βουλευτής
32
Καλλιγιάννης Εμμανουήλ
Εκπαιδευτικός, πρόεδρος Κόμματος  Φιλελευθέρων
33
Καλόγηρος Νίκος
Εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ
34
Καλομοίρης Γρηγόρης
Εκπαιδευτικός, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
35
Καλύβης Αλέκος
Πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ
36
Κανταράς Τάσος
Δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου, μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ
37
Κάντας Τέλης
Πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης
38
Καραβάκος Βασίλης
Εκδότης, Δημοτικός Σύμβουλος Μεταμόρφωσης
39
Καραγεώργος Λάμπρος
Καρδιολόγος, δ/ντής ΕΣΥ, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας Λάρισας, μέλος του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
40
Καραγιώργος Τάσος
Κίνημα Αλληλεγγύη - Ανυπακοή -  Ανατροπή
41
Καράμαλης Δημήτρης
Υπάλληλος ΟΤΕ, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λέσβου
42
Κασίμης Νίκος
Μαθηματικός, μέλος της Διοίκησης της ΕΣΑμεΑ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας
43
Καστρίτη Κατερίνα
Λογίστρια, κινήματα πόλης
44
Κατζουράκης Κυριάκος
Ζωγράφος, σκηνοθέτης,  ομοτ. καθηγητής του ΑΠΘ
45
Κατίκας Παναγιώτης
Αρχιτέκτων μηχανικός, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανικών του Δημοσίου
46
Κολοβός Γιάννης
Εκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
47
Κοντός Δημήτρης
Φυσικός, γ. γ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας
48
Κοροβέσης Περικλής
Δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής
49
Κοροντζής Κώστας
Εκδότης
50
Κορτζίδης  Χρήστος
Δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης, πρώην Δήμαρχος
51
Κορφιάτης Διονύσης
Πρ. πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας
52
Κουβελάκης Στάθης
Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Kings College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
53
Κουμπιού Ζωή
Ηλεκτρολόγος μηχανικός
54
Κουρής Βαγγέλης
Δικηγόρος, πρόεδρος της Σ.Ε. Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο, χωρίς Βάσεις και Ξένα Στρατεύματα
55
Κούστας Κώστας
Εκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
56
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, πρώην βουλευτής
57
Κυδωνάκης Στέλιος
Τεχνολόγος μηχανικός, μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ - ΟΤΕ
58
Κυρίτση Αγλαϊα
Δημοσιογράφος, περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, πρώην βουλευτής
59
Κωνσταντάκης Άρης
Δικηγόρος
60
Κώτσιας Θωμάς
Συνταξιούχος των ΕΛΠΕ, πρώην βουλευτής Ευρυτανίας
61
Κώτσιας Σπύρος
Πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΣΕ
62
Λαπαβίτσας Κώστας
Οικονομολόγος, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
63
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, πρώην βουλευτής και υπουργός
64
Λέβα Βάσω
Δημοτική σύμβουλος Λαμίας, πρώην βουλευτής
65
Λεουτσάκος Στάθης
Πρώην βουλευτής, αντιδήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
66
Μαγιάκης Λευτέρης
Ηλεκτρολόγος μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου
67
Μακρής Ανδρέας
Εργαζόμενος σε νοσοκομείο, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ
68
Μανουσάκης Αρκάδης
Επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
69
Μαντάς Παναγιώτης
Γιατρός, μέλος της Δ.Ε. του ΔΗΚΚΙ
70
Ματζουράτος Δημήτρης,
Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας
71
Μαυρόπουλος Τάσος
Δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα, μέλος του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, πρώην γ. γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
72
Μιχαλάκης Νίκος
Γιατρός, πρώην βουλευτής
73
Μούζιος Παναγιώτης
Ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανικών Δημοσίου
74
Μπαδογιάννης Άκης
Γιατρός, μέλος του Συντονιστικού της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
75
Μπαρτζώκας Θανάσης
Πρώην δήμαρχος Καισαριανής
76
Μυρίδης Μύρων
Ομοτ. καθηγητής του ΑΠΘ
77
Νεγρεπόντη - Δελιβάνη Μαρία
Πρώην πρύτανης και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
78
Νικολάου Κώστας
Μέλος της Δ. Ε. του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ)
79
Παλαιοχωρίτης Δημήτρης
Ηθοποιός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος
80
Παντάκας Δημήτρης
Πολιτικός μηχανικός, μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων  Αντιστασιακών '67-'74
81
Παπαδήμας Άλκης
Μαθηματικός, πρώην αντιδήμαρχος Καισαριανής
82
Παπαδημητρίου Μάνια
Ηθοποιός, σκηνοθέτης
83
Παπαδόγιαννη Σοφία
Κοινωνιολόγος
84
Παπαδόπουλος Κώστας
Δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη
85
Παπακωνσταντίνου Πέτρος
Δημοσιογράφος, συγγραφέας
86
Παπουλής Κώστας
Πολιτικός μηχανικός, περιφερειολόγος, εκπαιδευτικός
87
Πετράκος Θανάσης
Μαθηματικός, πρώην βουλευτής
88
Πισίνας Δημήτρης
Οικονομολόγος, μέλος του Π.Γ. της Χριστιανικής Δημοκρατίας
89
Πολύζος Γιώργος
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του Δ.Σ. της  ΓΣΕΒΕΕ
90
Πριμικήρης Βασίλης
Γιατρός αναισθησιολόγος, στέλεχος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας
91
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής,  καθηγητής του Ε.Μ.Π.
92
Ρωμανιάς Γιώργος
Εργατολόγος, πρώην γ.γ.  Κοινωνικής Ασφάλισης
93
Σακούτης Νίκος
Εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ
94
Σαμοΐλης Στέφανος
Αρχιτέκτων μηχανικός, πρώην βουλευτής
95
Σκούμας Θανάσης
Δικηγόρος, πρώην δήμαρχος Θήβας και  βουλευτής
96
Σουλτανίδου Χριστίνα
Μέλος του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη
97
Σπανού Δέσποινα
Νομικός, πρώην αντιπρόεδρος της  ΑΔΕΔΥ
98
Σταθάς Γιάννης
Βιομηχανικός εργάτης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, πρώην βουλευτής
99
Σταυρίδη Ηώ
Διεθνολόγος, περιβαντολόγος
100
Σταυρόπουλος Τάσος
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών
101
Στρατούλης Δημήτρης
Δρ Νομικής, πρώην βουλευτής και υπουργός
102
Τασόγλου Μανόλης
Επαγγελματίας
103
Τζήμας Θέμης
Δρ Διεθνούς Δικαίου του  ΑΠΘ
104
Τόλιος Γιάννης
Συντονιστής ΜΑΧΩΜΕ, δρ Οικονομίας, πρώην γ.γ.  Βιομηχανίας
105
Τρούλος Γιάννης.
Σμήναρχος ε.α
106
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Τοπογράφος μηχανικός, πρώην βουλευτής
107
Τσιαμαντάς Ηλίας
Συνταξιούχος ΔΕΗ
108
Φιλιππάκης Γιώργος
Δημοσιογράφος
109
Χαραλαμπάκη Κάτια
Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Διευθύντρια ΕΣΥ
110
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην βουλευτής
111
Χαραλαμπίδου Κυριακή
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη
112
Χαρίσης Γιώργος
Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
113
Χελάκης Γιώργος
Δημοσιογράφος
114
Χουντής Νίκος
Ευρωβουλευτής, πρώην βουλευτής και υπουργός
11.6.2018 Συνέντευξη τύπου, το κείμενο και οι υπογραφές της Πρωτοβουλίας των 1-1-4 11.6.2018 Συνέντευξη τύπου, το κείμενο και οι υπογραφές της Πρωτοβουλίας των 1-1-4 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 10:25:00 π.μ. Rating: 5