Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη: "Όχι στις πελατειακού τύπου δεσμεύσεις"


Δήλωση Νάντιας Βαλαβάνη, 

υποψήφιας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθηνών,

στην εκδήλωση της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών». 


«Αποσυνδέουμε την παρουσία μας στην σημερινή εκδήλωση σας, από κάθε είδους προεκλογικού και πελατειακού τύπου δεσμεύσεις και υποσχέσεις για την δήθεν επίλυση από την επόμενη ημέρα των εκλογών, των θεμάτων που σας απασχολούν. Όσο απαράδεκτες είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις και δήθεν δεσμεύσεις που έχετε δεχθεί εδώ και δεκαετίες από πολλές γενιές πολιτικών, άλλο τόσο είναι απαράδεκτο από την πλευρά της υπεύθυνης πολιτείας να μην έχει την ευθύνη, την συνέπεια και την τόλμη, εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, να διαμορφώσει τελική θέση σε έναν δύσκολο και πολύπλοκο πρόβλημα, όπως αυτό των οικοδομικών συνεταιρισμών. Να πει επιτέλους στους ενδιαφερόμενους και στην ελληνική κοινωνία αν μπορεί να γίνει, τι μπορεί να γίνει, πότε και πως μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση του. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον του αναθέσει ο λαός την ερχόμενη Κυριακή την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, να επανεξετάσει στο σύνολο του, το πλέγμα των αντισυνταγματικών, αποσπασματικών, φωτογραφικών και εν τέλει μετέωρων δασικών, οικιστικών και πολεοδομικών νόμων της απερχόμενης συγκυβέρνησης, θεωρούμε επιβεβλημένο να εξεταστεί και το θέμα των οικοδομικών συνεταιρισμών. 


Με ανοιχτό και διαφανή διάλογο με την κοινωνία, τους επιστημονικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς και βεβαίως τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Με απόλυτη τήρηση του Συντάγματος, της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, των αποφάσεων του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος, με κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση». 

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 19.1.2015 
Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη: "Όχι στις πελατειακού τύπου δεσμεύσεις" Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη: "Όχι στις πελατειακού τύπου δεσμεύσεις"  Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 2:09:00 μ.μ. Rating: 5