Γνωστοποίηση της υποψηφιότητας της Ν. Βαλαβάνη στο ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε. στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας, 24.6.2019




Φίλες και φίλοι μου,


Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα είμαι υποψήφια με τη ΛΑ.Ε συμμετέχοντας, μαζί με 15 άλλους εξαιρετικούς υποψήφιους και υποψήφιες, στο ψηφοδέλτιο της στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας.

Όσες και όσοι από σας παρακολουθείτε το μπλογκ μου www.nadiavalavani.gr και τα κείμενα που στέλνω ηλεκτρονικά, ξέρετε ότι από την αρχή είχα εκφράσει την άποψη ότι αυτό που χρειαζόταν για να μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση στη λαίλαπα που σήμερα επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε «κανονικότητα», ήταν η ενωτική πολιτική σύμπραξη όσων, με τον ένα ή άλλο τρόπο, είχαν βγει μπροστά «κόντρα στο ρεύμα» της συντριπτικής συνθηκολόγησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο 2015. Απευθυνόμενοι σε ολόκληρο το συγκλονιστικό ρεύμα του ΟΧΙ, και όχι μόνο στο τμήμα του που έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σταθούν  λαός και  χώρα στα πόδια τους εντός Ευρωζώνης: Ζητώντας τη μαχητική συστράτευση και δέσμευση όλων σε ένα από κοινού συμφωνημένο πρόγραμμα μιας διεξόδου ανασυγκρότησης της χώρας με απελευθέρωση από τα μνημόνια και από το «μεταμνημονιακό» – μέχρι το 2060! – μνημονιακό καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης χωρίς άλλα προαπαιτούμενα.

Επιχείρησα μια άτυπη δρομολόγηση αυτών των διαδικασιών με την παρουσίαση του βιβλίου μου «Τρίτο Μνημόνιο – Η ανατροπή μιας ανατροπής» απ’ την ομάδα προσώπων που εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να πάρουν στα χέρια τους ένα τέτοιο εγχείρημα. Έγιναν  στη συνέχεια συναντήσεις εντός του 2017 και 2018, που τελικά δεν καρποφόρησαν – κατά τη γνώμη μου, για λόγους κάθε άλλο παρά αναπόφευκτους. Μετά την εκλογική συντριβή της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές και με βάση το νέο εκλογικό χάρτη που δημιουργήθηκε, πήραμε από κοινού ο Αλέκος Αλαβάνος κι εγώ την πρωτοβουλία να συναντηθούμε με  την Πλεύση Ελευθερίας και το Μέρα25 καλώντας τους σε μια πρωτοβουλία εκλογικής συνεργασίας  - καθώς τίποτα άλλο δεν προλάβαινε να γίνει ένα μήνα πριν τις εκλογές  - μαζί με τη ΛΑΕ και όσους άλλους ακόμα θα ήταν διατεθειμένοι να παλέψουν με βάση ένα κοινό κείμενο συγκεκριμένων δεσμεύσεων. Μια τέτοια εκλογική συνεργασία  θα επέτρεπε  άνετη είσοδο στη Βουλή και  τη δυνατότητα σε συνθήκες  ουσιαστικής μετεκλογικής μάχης μέσα κι έξω απ’  τη Βουλή να ξεκινήσει ένας  πιο ρεαλιστικός διάλογος διερεύνησης των δυνατοτήτων για μονιμότερη και βαθύτερη πολιτική συνεργασία. Μια τέτοια άμεση εναλλακτική θα γινόταν επίσης χώρος υποδοχής έντιμων αριστερών ανθρώπων και από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η προοπτική μιας εκλογικής συνεργασίας με οποιουσδήποτε συνδυασμούς πολιτικών δυνάμεων αποδείχτηκε, τελικά, εκτός κατεύθυνσης και των δύο.  Τα μόνα που βρίσκονταν στο τραπέζι ήταν η προσωπική ένταξη και πιθανή εκλογή του καθένα μας ή η ανεπιφύλακτη υποστήριξη.

Μετά κι απ’  αυτές τις εξελίξεις σας ζητώ να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε σε όλη την Ελλάδα και βέβαια το ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα της Β’ Αθήνας.
Κόντρα στη θεωρία της «χαμένης ψήφου», καλώ όλες και όλους που δεν πιστεύουν σε προσωποπαγή κόμματα να σταθμίσετε τι είναι σημαντικότερο, στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί,  να προκύψει μέσα απ’ τις εκλογές. Κατά τη γνώμη μου,  σε σχέση με τις υπάρχουσες εναλλακτικές, σημαντικότερο είναι μετά την 7η Ιουλίου να υπάρχει η ριζοσπαστική Αριστερά. Αν όχι η Αριστερά που θα θέλαμε,  τουλάχιστον να έχει επιβιώσει μια ριζοσπαστική αριστερή δύναμη «σοφότερη» και πιο «ανοιχτή», «μαγιά» για μια ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς με βάση νεότερες δυνάμεις  σε μια κατεύθυνση σταθερής μετωπικής συμπαράταξης με δημοκρατικές, αριστερές, αντιμνημονιακές και πατριωτικές δυνάμεις. Για την ανακοπή της μετατροπής της χώρας σε «μεταμνημονιακό» τέλμα δεκαετιών, προϋπόθεση για να μπορούμε να μιλάμε και ν’  αγωνιζόμαστε για χειραφέτηση των εργαζόμενων ανθρώπων.

Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ προσωπικά όλες και όλους που θα δώσουμε μαζί και αυτή τη δύσκολη μάχη. Αλλά και  όλους όσοι με στήριξαν πολιτικά στο παρελθόν και, επειδή οι προτεραιότητες τους είναι  διαφορετικές, δε θα το κάνουν τώρα.

Αθήνα, 24.6.2019
Νάντια Βαλαβάνη     

Γνωστοποίηση της υποψηφιότητας της Ν. Βαλαβάνη στο ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε. στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας, 24.6.2019 Γνωστοποίηση της υποψηφιότητας της Ν. Βαλαβάνη στο ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε. στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας, 24.6.2019 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 4:34:00 μ.μ. Rating: 5