"Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ" - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ 

ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


Με αφορμή τη ματαίωση της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης, η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Για μια ακόμη φορά ματαιώνεται «λόγω κωλύματος» Υπουργού Οικονομικών η συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις, και συγκεκριμένα για την εκμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ανάμεσα τους κτίρια 5 Υπουργείων (Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτίρια ΔΟY, το κτίριο της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κ.ά. που πωλήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ με τη μέθοδο του sale-and-lease-back. Με αυτό τον τρόπο ο Υπουργός Οικονομικών δεν θα χρειαστεί να εξηγήσει γιατί το Ελληνικό Δημόσιο, που μέχρι σήμερα δεν καταβάλλει νοίκι «στον εαυτό του», «φορτώθηκε» με ένα - εγγυημένο για τους νέους ιδιοκτήτες, που «επένδυσαν» χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο, χωρίς να διακινδυνεύουν ότι στις συνθήκες της κρίσης μπορεί να τους μείνουν τα κτίρια άδεια – συνολικά «χαράτσι» 600 εκ. ευρώ. Ούτε θα βρεθεί στη θέση να ενημερώσει για το πού θα βρει το Υπουργείο Οικονομικών για να καταβάλλει στους νέους ιδιοκτήτες, που ήδη εμφανίστηκαν στους διαδρόμους και ζητούν τα «νοίκια τους», 30 εκ. ευρώ ετήσια μισθώματα τα οποία δεν προβλέπονται ούτε στον προϋπολογισμό του 2014 ούτε στο Μεσοπρόθεσμο 2014-2018. 


Λυπάμαι που ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών ακολουθεί τη «πεπατημένη οδό» του προκατόχου του και σε αυτό το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι σχετικές με τις ιδιωτικοποιήσεις Επίκαιρες Ερωτήσεις μου ματαιώθηκαν «λόγω κωλύματος» του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών. Απ’ ότι φαίνεται, τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι τόσο σοβαρά, ώστε να παρευρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής και να απαντά σε Επίκαιρες Ερωτήσεις βουλευτών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός». 

Το Γραφείο Τύπου 


Αθήνα, 9.9.2014
"Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ" - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ "Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ" - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 2:38:00 μ.μ. Rating: 5