ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΤΗΣ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, 6.5.2020


                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



            ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ
        ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ
          ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, ΤΟΥ ΙΡΑΝ,
           ΤΗΣ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ


1. Από χθές, 05.05.2020 η Νάντια Βαλαβάνη συμμετέχει με ένα “βίντεο” με                ηχητικό μηνύμα της στην καμπάνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί           Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας! στο πλαίσιο της      διεθνούς καμπάνιας “ΝoMasBloqueo!

Το σύντομο μήνυμα βρίσκεται στο link:
                    
                 

2. Στις 24.4.2020 η Νάντια Βαλαβάνη συμμετείχε στο - “εικονικής                             πραγματικότητας” λόγω πανδημίας – Διεθνές Φόρουμ για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Συρίας και άλλων χωρών μέσω των αμερικανικών,     ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών αντιποίνων, που οργάνωσε το     Αραβικό Διεθνές Κέντρο για την Επικοινωνία και την Αλληλεγγύη (Arab    International Center for Communication and Solidarity) με έδρα τη    Βυρηττό. Είχε προηγηθεί η έκκληση του Γ.Γ. Του ΟΗΕ για άρση όλων των    οικονομικών κυρώσεων σε βάρος κρατών.
         
          Στο πλαίσιο του Φόρουμ η Ν. Βαλαβάνη έκανε την παρακάτω δήλωση στ'        αγγλικά:

          AMIDST THE CORONOVIRUS PANDEMIC GREATING GLOBAL HAVOC
      LET'S UNFOLD A PEOPLE'S “MAXIMUM PRESSURE” CAMPAIGN FOR LIFE
        AGAINST THE USA “MAXIMUM PRESSURE” CAMPAIGN INTENSIFYING
                     THE DEADLY RESULTS OF ECONOMIC SANCTIONS

          The USA “maximum pressure” campaign targeting Syria, Cuba, Iran, Venezuela,           Nikaragua, Russia and other countries with regime-changing-intended economic           sanctions, amidst the global pandemic has even deadlier results for the civilian           population.

          This holds first of all for Syria, emerging out of a war of 350000 dead and      millions of refugees, with battles with Al-Kaida-affiliated groups still raging in        Idlib, with 30000 Turkish soldiers on its soil, with USA troops occupying its oil-      wells, with 5 airstrikes originating from Israel since the beginning of this year,     with its healthcare sector crippled simultaneously by the war as well as by the   economic sanctions collectively punishing the Syrian people. These sanctions today increase the risk of pandemic spreading like fire within both a war-  ravaged country and the whole Middle East region.

          Opposed with such a dire situation, let's unfold a people's “maximum pressure”           campaign for the termination of economy being weaponized, for the banning of            brute political blackmail and oppression exersised by such means, for the       liberation of much-needed access to food, medical equipments and medicine as   well as financial resourses necessary to combat the Covid-19 pandemic for all     sanctions-imposed countries. Let's ensure by this way that afterwards, among     the economic ruins the pandemic crisis will leave behind it, there will be a   future – and that it will be a decent one - for every people and country in the        world.

          Athens, 24.04.2020

                                                         Nadia Valavani
                                       ex Alt. Minister of Finance, Greece”

         
          ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ
   Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΑΣ ΞΕΔΙΠΛΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ    
                   “ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ” ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
           ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ “ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ” ΤΩΝ ΗΠΑ
                                           ΠΟΥ ΕΝΤΕΙΝΕΙ
ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ

          Η καμπάνια “μέγιστης πίεσης” των ΗΠΑ που έχει στο στόχαστρο της τη Συρία, την Κούβα, το Ιράν, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα, τη Ρωσία και άλλες χώρες        εξυπηρετώντας στόχους καθεστωτικής ανατροπής, έχει ακόμα πιο θανατηφόρα       αποτελέσματα για τον πληθυσμό τους εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

          Αυτό ισχύει πριν απ'  όλα για τη Συρία - που αναδύεται μέσα από έναν πόλεμο          που κόστισε 350.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, με τις μάχες με ομάδες που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα να μαίνονται ακόμα στο Ιντλίμπ, με        30.000 Τούρκους στρατιώτες στο έδαφος της, με τις πετρελαιοπηγές της να      κατέχονται από αμερικανικά στρατεύματα, με 5 αεροπορικές επιδρομές από        μεριάς Ισραήλ από την αρχή του χρόνου, με τον τομέα δημόσιας υγείας της    σακατεμένο ταυτόχρονα από τον πόλεμο και από τα οικονομικά αντίποινα με τα           οποία τιμωρείται συλλογικά ο Συριακός λαός. Αυτά τα αντίποινα σήμερα          αυξάνουν τον κίνδυνο η πανδημία ν'  απλωθεί σαν άγρια φωτιά μέσα τόσο σε μια ερειπωμένη χώρα όσο και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

          Απέναντι σε μια τέτοια δραματική κατάσταση, ας ξεδιπλώσουμε μια καμπάνια   “μέγιστης πίεσης” των λαών: για τον τερματισμό της μετατροπής της οικονομίας   σε όπλο, για την απαγόρευση του ωμού πολιτικού εκβιασμού και καταπίεσης που   ασκούνται με αυτά τα μέσα, για την απελευθέρωση της απολύτως αναγκαίας πρόσβασης σε τροφή, ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα,  καθώς και των          οικονομικών πόρων που χρειάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας του        Covid-19 όλες οι χώρες, στις οποίες έχουν επιβληθεί οικονομικά αντίποινα. Ας           εξασφαλίσουμε με αυτόν τον τρόπο ότι μετά, εν μέσω των  οικονομικών          ερειπίων που θ' αφήσει πίσω της η κρίση της πανδημίας, θα υπάρχει μέλλον –     και θα είναι ένα μέλλον αξιοπρέπειας – για κάθε λαό και χώρα στον κόσμο.

          Αθήνα, 24.04.2020
                                                   Νάντια Βαλαβάνη
                                πρ. αν. Υπουργός Οικονομικών, Ελλάδα”
                             

Αθήνα, 06.05.2020
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΤΗΣ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, 6.5.2020 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΤΗΣ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, 6.5.2020 Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 7:43:00 π.μ. Rating: 5